Hvorfor du bør bruke en toner i hudpleierutinen din

Toner etter rens av huden, er det virkelig nødvendig? JA mener jeg. Det er det flere gode grunner til, og de skal du få i dette innlegget. Og når jeg sier toner så mener jeg fuktighetsgivende og pH balanserende toner UTEN alkohol. Glem disse uttørrende, gammeldagse tonerene fulle av alkohol. De er ikke bra for huden din. Tonerene jeg mener du bør bruke er koreanske og kan gjøre stor forskjell for huden din.

 

3 ulike påføringsmåter

De koreanske tonerene kan brukes på tre måter avhengig av hvilken type toner man bruker.

  1. Den vanligste måten er å påføre de på en bomullspad og stryke den over huden. Ved å bruke toner på denne måten får man også fjernet eventuelle rester etter sminke som ikke rensen tok med seg.
  2. En annen måte å bruke toner på er å helle litt toner i håndflaten og klappe den inn i huden. Dette er en vanlig måte å påføre toner på i Korea.
  3. En tredje måte er å spraye toneren rett på huden. Dette kan selvfølgelig bare gjøres dersom toneren kommer på sprayflaske. Disse «mist tonerene» øker stadig i popularitet grunnet den enkle påføringsmåten.

 

Ulike typer tonere

Det finnes utallige typer tonere for forskjellige hudtyper og behov. Noen er kun ment å resette pH-verdien på huden og fjerne rester som rensen ikke tok med seg. Disse er ofte tynne, nærmest vannlignende i konsistensen og de egner seg best til påføring med bomullspad. Disse rense tonerene  kommer både i flasker med helletut eller på sprayflaske som «mist toner».                      Rense tonerene kan ofte inneholde små mengder  AHA og BHA syrer for å gi huden en lett eksfoliering som fjerner døde hudceller og produktrester. Har du fet eller kombinasjonshud kan denne type toner være et fint tilskudd i hudpleierutinen din.

Så har du de fuktighetsgivende tonerene. Disse er typiske for koreanske tonere og helt annerledes en tonere fra vestlige merker. Konsistensen på disse  kan variere fra tynn til tykk og gelè- lignende. De med gelè konsistens kan minne om en essens og vil tilføre huden langt mer fuktighet enn de med tynn konsistens.  Disse blir ofte kalt «essence toner». De fuktighetsgivende tonerene egner seg for alle hudtyper da alle har nytte av et ekstra lag med fuktighet.

Ønsker du å både rense huden med en rense toner og tilføre fuktighet med en fuktighetsgivende toner? Da bruker du rense toneren først rett etter rens, og følger opp med den fuktighetsgivende toneren rett etterpå.

 

Den koreanske «7 skin method»

Tonere som tilfører fuktighet til huden kan gjerne påføres i flere lag. Faktisk ble dette med å påføre flere lag med fuktighetsgivende toner oppå hverandre, en trend i Korea på slutten av fjoråret. Metoden med å påføre flere lag tonere fikk også et navn, «7 skin method». Som navnet indikerer vil dette si å påføre 7 lag med toner etter hverandre, der man gir hvert lag tid til å synke inn. Med andre ord en litt tidkrevende prosess. Ideen bak denne metoden er å øke fuktighetsnivået i huden uten at huden etterlates fet slik mange oljer og fuktighetskremer kan gjøre.

Det å bruke «7 skin method» vil balansere hudens fuktighets- og oljenivå slik at huden får en sunn glød. Jeg har selv prøvd denne metoden med flere lag toner og opplevde at huden virkelig ble mettet på fuktighet. Det er ikke nødvendig å påføre så mange som 7 lag, 3 til 4 lag er mer passende på min kombinasjonshud. Fete hudtyper vil nok klare seg med 2 til 3 lag. Har du derimot tørr hud kan 7 lag med en fuktighetsgivende toner gjøre underverker for huden din.

Ønsker du å teste ut denne metoden kan du prøve deg frem med hvor mange lag som passer til din hud.  Ordet «skin» er forresten det samme som toner i Korea, kjært barn har mange navn 😉

 

5 gode grunner til hvorfor du bør bruke koreanske tonere

  1. Tonere kan gi huden din et ekstra fuktighets-boost
  2. De fjerner klorin og mineraler som etterlates på huden etter rens. Vann fra krana inneholder både klorin og mineraler i varierende grad, disse kan virke uttørrende og irriternde på huden.
  3. De balanserer hudens pH-verdi. Selv om du bruker en pH balansert rens vil det å rense huden som regel øke hudens pH-verdi. Dette har med pH-verdien på vannet å gjøre.
  4. De forsterker effekten av hudpleieprodukter du påfører etter toneren. Ved å påføre toner er huden i bedre stand til å absorbere produkter som essens, serum og fuktighetskrem.
  5. De forsterker hudens naturlige beskyttelsesbarriere.

Dette er 5 svært gode grunner for å bruke toner synes jeg, og du trenger selvfølgelig ikke å bruke 7 lag. De fleste dager bruker jeg kun et lag og det tar kun noen sekunder ekstra i hudpleierutinen min.

 

Tonere jeg anbefaler og selger i nettbutikken min

Mizon AHA & BHA Daily Clean Toner – En toner som skånsomt eksfolierer huden og balanserer hudens pH verdi etter rens. Toneren inneholder små mengder AHA og BHA syrer. AHA eksfolierer huden skånsomt, mens BHA trenger ned i porene og hjelper til å holde porene rene. Huden etterlates glattere, klarere og mer jevn i tonen. Kjøp den her.

Son & Park Beauty Water – Et fantastisk produkt som fungerer som en toner, lett ansiktsrens i løpet av dagen og en måte å fjerne siste rest etter makeup når du har vasket ansiktet. Son & Park Beauty Water er også pH regulerende og har en lett eksfolierende effekt på huden. Kjøp den her.

Pyunkang Yul Mist Toner – En forfriskende, fuktighetsgivende og balanserende spray-toner som egner seg spesielt godt for kombinert og fet hud. Toneren har sterke antioksidant egenskaper, balanserer fet hud og virker anti-innflamatorisk på huden. Kjøp den her.

Pyunkang Yul Essence Toner – En toner med gèle-lignende konsistens som vil gi huden masse fuktighet og næring, samt dempe rødhet og irritasjon i huden. Toneren er perfekt for hud som er tørr, stram, reaktiv og sensitiv. Toneren har kun 7 ingredienser og inneholder ikke vann, men i stedet ekstrakt fra Astragalus root som har svært mange næringstoffer. Toneren vil dempe inflamasjon i huden og er derfor perfekt for å roe huden dersom du sliter med akne, rosacea eller bruker produkter som er tøffe mot huden (feks retinol eller Vitamin-A produkter). Kjøp den her.

Huxley Extract It Toner – Med over 90 % naturlige ingredienser og en alkohol og vann-fri formula, Huxley Extract It Toner er fullpakket med organisk Prickly Pear Kaktus Ekstrakt fra sahara og andre planter, som gir huden en overlegen boost av både fuktighet og antioksidanter. Denne pH balanserende toneren får huden tilbake i riktig pH verdi etter rens og forbedrer hudens naturlige beskyttende barriere. Produkter som påføres etter toneren vil også absorberes raskere, samtidig som den styrker og mykner huden. Toneren inneholder IKKE parabener, mineraloljer, alkohol og kunstige fargestoffer.  Kjøp den her.

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar