Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum – Serumet som forvandlet huden min

Koreansk hudpleieserum.

Jeg må begynne dette innlegget med å si at serumet jeg skriver om i dag er det samme jeg skrev om i januar. Det er 2 grunner til at jeg skriver om det igjen:  Nr.1  for å si at serumet har fått nytt navn, serumet het tidligere OST Original Pure Vitamin C20 Serum. Det nye navnet er Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum. Innholdet er nøyaktig det samme.
Nr.2  for å oppdatere dere på resultatet på huden min.

Har du lyst til å lese det første innlegget jeg skrev om dette serumet, er det en link her. Det er nå rundt et år siden jeg startet med serumet, men jeg har prøvd et par andre i mellomtiden. Det ene var et C vitamin serum fra det amerikanske merket Drunk Elephant og det andre var Vitamin C Suspension 23 % + HA Spheres 2% fra The Ordinary.

Serumet fra Drunk Elephant  fungerete bra for huden min, men det oksiderte raskt (dvs holdbarheten var kort)  og jeg fikk ikke brukt det opp på grunn av det. I tillegg måtte jeg kjøpe det fra en amerikansk forhandler, så pris med frakt og tollavgifter ble over 1000 kr. Det er synes jeg var altfor dyrt, da 
Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum
fungerte minst like bra og koster under en tredjedel.

C vitamin kremen fra The Ordinary vil jeg si var nærmest ubrukelig. Konsistensen var kornete og det sved i huden ved påføring. Resultatet var at jeg brukte den opp på brystkassen. Ordinary er et billig produkt, så jeg synes det var greit å teste det ut også. Nemlig Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum

Så hvorfor driver jeg hele tiden å tester andre produkter når jeg har noe som fungerer, lurer du kanskje på? Til det må jeg  svare at det har noe med menneskets iboende nysgjerrighet på nye ting, samt en stadig søken etter noe nytt og bedre. Vel i dette tilfellet har jeg fått bekreftet at serumet jeg opprinnelig brukte var det beste.

Vi tilbrakte deler av sommeren i Spania og jeg tok ikke med meg noe C-vitamin serum dit. Litt fordi jeg prøvde å pakke lett. Haha hvem prøver jeg å lure? Og litt fordi jeg syntes det var «styrete» å ta med dette på ferie på grunn av at det skal oppbevares kjølig etter åpning. Det var en dårlig avgjørelse. Huden min danner uønsket pigmentering veldig raskt når jeg oppholder meg i solen, selv med faktor 50 påført flere ganger om dagen. Solen i Spania er også spesielt sterk på sommeren.

Hvilken effekt har ett bra C-vitamin serum på huden?

Det et aktivt C-vitamin serum gjør for huden din er å øke beskyttelsen mot solens skadelige stråler når det blir brukt sammen med solkrem. C vitamin er rett og slett et kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler. Frie radikaler er det som bryter ned cellene våre, alt fra forurensning, solstråling og ting vi spiser, og en generell aldring/nedbrytning, som skjer hos alle. Antioksidanter som Vitamin C binder seg med de frie radikalene, og forhindrer at cellene brytes ned. Det sier seg derfor selv at det å skippe vitamin c serum på en solferie ikke var den beste ideen jeg har hatt.

Ikke bare er det et kraftig antioksidant, det har en rekke andre fordeler også. Jeg ramser opp:

 • Vitamin C, booster og beskytter collagen- og elsastinproduksjonen i huden. collagen og Elstatin (bindevevsproteiner) finnes naturlig i huden og er det som gjør huden fast, elastisk og spenstig.
 • Vitamin C motivirker pigmentflekker, den hemmer et enzym, som er ansvarlig for dannelsen av pigmentet melanin. C-vitamin kan brukes til både å lysne pigmentflekker du allerede har fått,  eller forebygge pigmenteringer og aldring i huden.
 • Vitamin C virker oppstrammende og lysnende på pigmenter og arr.
 • Vitamin C gir mer glød og glans i huden, noe som i seg selv virker foryngende da ung hud fremstår mer glødende enn moden hud.
 • Vitamin C eksfolierer huden for døde hudceller. Når huden har vært utsatt for sol er dette spesielt nyttig. Solen gjør at det dannes flere døde hudceller noe som gjør at huden fremstår matt og livløs.
 • Dersom du røyker er det enda en grunn til å bruke et aktivt C vitamin serum. Røykere bruker nemlig 40 % mer C vitaminer enn de som ikke røyker.
 • Minsker innflamasjon(betennelse) i huden, noe som er spesielt nyttig dersom du sliter med uren hud og akne.

Hva er ett bra c vitamin serum, lurer du kanskje på?

Vel, for det første bør det inneholde L-askorbinsyre og helst i en konsentrasjon på mellom 10 og 20 %.

Et annet kriterie for et velfungerende c vitamin serum er riktig pH verdi, i dette tilfellet en pH verdi på 3.5 eller lavere. Huden tar ikke opp L-askorbinsyre dersom pH verdien er høyere enn 3.5.

I tillegg til konsentrasjonen på L-askorbinsyren og pH nivået, er det en fordel om serumet inneholder fuktighetsgivende ingredienser som Hyaluronsyre og glycerin, samt minst et annet antioksidant – gjerne E vitamin. Et høypotent c vitamin serum bør dessuten komme i en mørk flaske siden det er svært følsomt for lys.

Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum oppfyller alle disse kravene.

Resultatet av å bruke Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum?

Etter en sommer der jeg slurvet med å bruke C vitamin serum av noe slag blusset pigment forandringene , som jeg hadde jobbet så hardt med å bli kvitt, opp igjen. Nedtur! Men heldigvis er det mulig å blekne de igjen, det tar bare litt tid. Det var vel i begynnelsen av august at jeg startet med Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum hver dag igjen.

 • Allerede etter et par ukers bruk kunne man tydelig se at pigmentforandringene var på retur, og huden fremsto klarere og mer ensartet i fargen.
 • Jeg sliter også men en del rødhet i huden, og også dette er igjen kraftig redusert.
 • Fra tid til annen får jeg en eller flere kviser, jeg opplever at merkene/arrene  etter kvisene forsvinner mye raskere når jeg bruker dette serumet.
 • Jeg produserer mindre talg når jeg bruker Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum, resultatet er mindre hudormer og kviser. Samt at T-sonen ikke er like fet som før.
 • Huden gløder! Altså jeg mener virkelig! Ikke noe annet produkt gir meg den gløden jeg får av dette serumet. Serumet har en klissete konsistens som jeg nå har vendt meg til, og som forsvinner når jeg påfører neste produkt som i mitt tilfelle er Pyunkang Yul Mist Toner. Obs! Jeg venter alltid 10 – 20 minutter før jeg påfører toner etter serumet (dette for å ikke øke pH verdien i huden mens serumet jobber).
 • Jeg vet at huden min er godt beskyttet mot UV stråler og frie radikaler når jeg bruker Tiam My Signature C Source Vitamin C Serum sammen med en bredspektret solkrem, og det er en god følelse!
 • Som jeg skrev i mitt innlegg om dette serumet i januar, så har fine linjer blitt kraftig redusert. Nå skal det sies at jeg bruker andre produkter som også kan ha bidratt til dette, blant annet Retinol.

Hvem passer serumet for?

Jeg må  understreke at dette er et produkt jeg selger i min egen nettbutikk med koreansk hudpleie. Når jeg skulle velge ut hva jeg skulle selge, var dette en av produktene jeg var mest sikker på at jeg måtte ha i butikken min. Det er et serum jeg mener alle over 20 år burde ha i hudpleie rutinen sin, uavhengig av om man sliter med pigment flekker eller ei. Dette på grunn av den preventive effekten serumet har i forhold til UV skader og frie radikaler.

Hvilket steg i den koreanske hudpleierutinen skal det brukes lurer du kanskje på?

Rett etter rens er svaret på det. Det kan brukes morgen eller kveld, men jeg foretrekker morgen fordi jeg bruker Retinol eller BHA/AHA syrer på kvelden. Effekten av C vitaminet sitter i huden i 72 timer etter påføring, så ønsker du å bruke det på kvelden oppnår du fortsatt beskyttelse mot UV stråler og frie radikaler. Men husk å starte forsiktig så huden venner seg til serumet, annenhver eller tredje hver dag de første to ukene er å anbefale. Etter dette kan du øke til daglig bruk.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like

 

 

 

 

Legg inn en kommentar