Fuktighets-bomben som redder min tørste høst-hud

Test av ett koreansk hudpleieprodukt.

Høsten er igjen over oss, jeg er en av dem som er fornøyd med det. Jeg elsker årstidene vi har her til lands og spesielt denne årstiden er min favoritt. Det er så deilig å kjenne den skarpe høstluften bite i kinnene og kunne gå tur uten å bli svett og klam. For all del, sommer er vel og bra, men høsten er spesiell synes jeg.

Når gradestokken kryper nedover er det ikke uvanlig at huden blir tørrere. Selv har jeg kombinasjonshud med fete partier i T-sonen (panne,nese,hake) og normal hud i kinnene. Når høsten erstatter sommer blir huden min tørrere nærmest over natten. For min del er det helt greit, T-sonen blir samtidig mindre fet og jeg har ofte færre urenheter på høst/vinter halvåret. For de som har normal til tørr hud i utgangspunktet kan klimaskifte være mindre fordelaktig.

På høst/vinter halvåret sliter vind og kulde på overhuden, samtidig som stadig veksling mellom ute- og inneklima gjør det vanskelig å holde på fuktigheten. Tegn på tørr hud kan inkludere at huden føles stram, spesielt etter kontakt med vann. Kløe og flass, fine linjer eller sprekker og rødhet er andre tegn på at huden er tørr. Hos noen kan også tørrheten gi seg uttrykk ved at huden føles og ser ru ut.

Hyaluronsyre

Det at huden blir tørrere enn hva den vanligvis er gjør at det kan være nødvendig med litt endringer i hudpleie rutinen. Heldigvis er det ikke sånn ar man må bytte ut alle hudpleie-produktene av den grunn. Ofte holder det med et fuktighetsgivende serum eller essens i rutinen. Hyaluronsyre er en ingrediens du bør se etter dersom du ønsker å gi huden din et skikkelig fuktighets-boost. Faktisk kan alle hudtyper ha nytte av å tilføre produkter med denne ingrediensen.

Bindevevet i huden inneholder større mengder Hyaluronsyre. Virkestoffet fungerer som et smøremiddel som gir huden form, volum og øker evnen til å holde på fuktighet. Mengden Hyaluronsyre i huden minsker med alder. Dette reduserer hudens evne til å holde på vann, og medfører volumtap i huden med påfølgende rynkedannelse og andre aldringstegn. Heldigvis er det mulig å erstatte noe av den tapte hyaluronsyren ved å bruke hudpleieprodukter som inneholder denne ingrediensen.

Hyaluronsyre finnes i en mengde hudpleieprodukter, og er i så måte ingen unik ingrediens. Når man skal se på hvor nyttig et hudpleieprodukt er for huden må man se på ingredienslisten som en helhet. Produkter som skal påføres huden bør helst ikke inneholde irriterende stoffer og en kort ingrediensliste kan være en fordel, spesielt dersom du har sensitiv hud.

Selv har jeg en ganske omfattende og nøye gjennomtenkt hudpleie rutine, som omfatter to kvelds-rutiner jeg rullerer på, samt en fast morgen-rutine. Jeg tenkte å lage et innlegg, eller flere, om hudpleie rutinene mine for å forklare hvorfor jeg har valgt de produktene jeg har.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence

Men tilbake til produktet jeg vil snakke om i dag, Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence. Som navnet tilsier, inneholder denne essensen Hyaluronsyre. Det er derimot ikke hovedingrediensen. Hovedingrediensen er Sea Buckthorn vann, som er utvunnet fra gul-oransje bær som er å finne rundt omkring i Asia. Sea buchtorn er rik på antioksidanter, vitaminer, aminosyrer, fettsyrer og mineraler. Sea buchtorn har en helende og beroligende effekt på huden og styrker hudens beskyttelses-barriere.

I tillegg til denne vidunderingrediensen, inneholder essensen Panthenol eller provitamin B5 som det også kalles. Vitaminet virker regenererende, reparerende, fuktighetsbevarende og beskyttende. Provitamin B5 stabiliserer hudbarrieren, noe som reduserer mengden av vann som går tapt gjennom huden og bidrar dermed til å forbedre hudens mykhet og elastisitet. Provitamin B5 gir lindring fra kløe og reduserer rødhet.  Den fungerer også som en barriere og skjermer huden mot irritasjon. Vitaminet har også  svært gode anti-age egenskaper fordi det lindrer, mykgjør og fukter huden og reduserer synligheten av fine linjer og rynker.

I tillegg til de ovennevnte ingrediensene inneholder Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence, glycerin. Dette er en glimrende ingrediens når det kommer til å tilføre og «låse» fuktighet til huden.  Flere studier er gjort rundt denne ingrediensen og undersøkelsene viste at hud som ble behandlet med denne ingrediensen to ganger daglig i fire uker, viste stor bedring i fuktbalansen, i tillegg til at hudens naturlige beskyttelse-barriere også ble bedret.

Hvorfor jeg tok produktet inn i nettbutikken, og hvilken erfaring har jeg av det?

Jeg prøvde denne essensen første gang på forsommeren, men da var huden min på sitt feteste og den ga nærmest for mye fuktighet. Men nå som temperaturen har sunket og luftfuktigheten er lavere, er den akkurat det huden min trenger. Frem til nå har jeg brukt den annenhver kveld, men det er mulig jeg begynner å bruke den hver kveld ettersom været blir kaldere. Jeg har valgt å bruke essensen på kvelden, men det er ingenting i veien for å bruke den på morgenen eller både morgen og kveld dersom du har behov for det.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence har vært akkurat det som manglet i hudpleie rutinen min, og har sammen med de andre produktene jeg bruker gjort at huden min er i balanse når det kommer til fuktighet. Når jeg våkner om morgenen etter at jeg har brukt denne essensen, er huden super myk og kjennes generelt sunn ut. Fine tørrhetslinjer er også tydelig redusert.

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence inneholder kun 7 ingredienser, hvor ingen virker irriterende på huden. En kort ingrediensliste er spesielt viktig dersom du har sensitiv hud. Huden min er i utgangspunktet ikke spesielt sensitiv, men siden jeg bruker både BHA/AHA syrer og retinol reagerer jeg oftere med sensitivtet enn tidligere.

Konsistensen er som en tynn gèle og det kan ta et par minutter før den har sunket skikkelig inn i huden. Jeg bruker 2 til 3 pump av essensen og påfører den på ansikt, hals og brystpartiet. Når essensen har trukket inn i huden følger jeg opp med en fuktighetskrem og avslutter som oftest med en lett ansiktsolje.

Cosrx fokuserer på få, men nøye utvalgte ingredienser og spesialiserer seg på trøblete hud. Det er også en av grunnene til at jeg har valgt å selge dette merket i nettbutikken min, Skincarejunkie.no Jeg synes i tillegg det er verdt å nevne at dette er et merke som ikke tester på dyr.

Alt i alt mener jeg dette er et produkt alle, uansett hudtype, har nytte av å bruke. Spesielt nå som høsten er her og vinteren står for tur er det viktig å tilføre nok og riktig fuktighet til huden.

Ha en flott høstdag videre!

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like

 

2 Comments

Legg inn en kommentar