Jeg har en ny favoritt fuktighetskrem

Pyungkang Yul

En god fuktighetskrem som passer til hudtypen din er essensielt i en hver hudpleie rutine. Fuktighetskremen er det som «forsegler» fuktigheten i huden din og danner en beskyttende hinne slik at fuktigheten ikke fordamper. Selv de som ikke bryr seg en døyt om hva de putter på huden sin MÅ ha en fuktighetskrem. Altså, til og med mannen min har en egen fuktighetskrem. Det måtte litt overtalelse til, men han innrømmer at det føles godt på huden og at det fungerer bedre enn body-lotion i fjeset 😉

Men det er ikke alltid like enkelt å finne en som passer til hudtypen. Har du normal hud, slik som mannen min, kan du bruke nesten hva som helst av fuktighetskremer uten at huden reagerer på det. Har du derimot fet, kombinasjon eller tørr hud kan det være vanskeligere å finne riktig krem.

Selv har jeg såkalt kombinasjonshud, det vil si at huden er er en kombinasjon av to hudtyper, det kan være tørr og fet, fet og normal eller normal og tørr. Huden min er fet i pannen og på nesen og haken. Huden på kinnene mine er mer normal og blir ikke blank i løpet av dagen. Dette er en av de vanligste hudtypene, men også den det kan være vanskeligst å finne riktige produkter til. Spesielt fuktighetskrem har jeg fått erfare. Jeg har ikke tall på hvor mange fuktighetskremer jeg har prøvd som jeg har måttet gi videre eller kaste fordi de ikke passet huden min.

Bildet er lånt av cosmeperks.com

Og når jeg sier de ikke passer til huden min så mener jeg at jeg får urenheter og kviser, og at huden min blir blank raskt etter påføring. Jeg har heldigvis klart å finne en del som passer huden min det siste året. Men det er likevel en som peker seg ut som en klar favoritt, Pyunkang Yul Moisture Cream.
Ja smak litt på det navnet, jeg har faktisk måttet øve meg for å uttale og å skrive det riktig.

Men navnet til side. Dette er en fantastisk krem, og jeg tør påstå at denne vil passe de fleste som har fet eller kombinasjonshud. (Er huden din mer normal til tørr har merket en variant for deg også, Pyunkang Yul Nutrition Cream)

Det som skiller denne kremen fra mange andre kremer er først og fremst at den ikke inneholder noen irriterende stoffer som parfyme og kunstige fargestoffer. Kremen har kun 15 ingredienser, og alle er nøye utvalgt.

Ingredienser:Coptis Japonica Root Extract, Butylene Glycol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate , Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate , Isohexadecane , 1,2-Hexanediol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polysorbate 80, Glyceryl Caprylat

Hovedingrediensen er Coptis Japonica Root Extract som balanserer fet hud, er anti-innflamatorisk og rik på antioksidanter.
Det er vel nettopp dette som gjør at denne kremen er så perfekt for min kombinasjonshud, den balanserer huden min. Til den grad at huden min nå er nærmest er normal, de fete partiene blir ikke blanke i løpet av dagen, og huden i kinnene er myk og god.

Kremen har en lett gèle aktig konsistens som synker inn i huden umiddelbart, selv etter flere lag med andre hudpleie produkter som essens og serum. Noe som er perfekt for meg som elsker å bruke flere forskjellige produkter i samme hudpleierutine. Når det er sagt fungerer kremen utmerket alene også for deg som foretrekker en kort og enkel hudpleie rutine.

Bilder er lånt av cosmeperks.com

Huden min er til tider reaktiv, det vil si at jeg reagerer med rødhet og sensitivitet på hudpleieprodukter, varme og klimaendringer. Denne kremen roer huden min og rødheten reduseres betraktelig. Sliter du med sensitiv hud eller rosacea, bør du virkelig sjekke ut denne kremen og merket forøvrig.

Bruker du retinol/tretinoin eller AHA/BHA syrer på huden har du sikkert opplevd at huden kan bli både tørr, flassende, rød og sensitiv. Også da er denne kremen og andre produkter fra merket supert for huden.

Pyunkang Yul er faktisk utviklet på en velkjent medisinsk klinikk i Sør Korea (Pyunkang Oriental Medicine Clinic). De behandler blant annet atopisk hudsykdom. Merket kom til etter krav fra pasientene deres som slet med atopisk dermatitt (en kronisk hudsykdom der huden er tørr,kløende og rødlig) Lanseringen av merket har vært en suksess og folk med sensitiv og re-aktiv hud har omfavnet det og rost merket opp i skyene.

Tanken bak østlig medisin er å finne balanse og beholde den. Når det gjelder huden søker man en balanse mellom olje og fuktighet. Sunn hud har nok fuktighet og evne til å beholde den, samtidig som oljen i huden er under kontroll. Når balansen mellom fuktighet og olje i huden er perfekt, vil huden bli sunn og glødende. Og hvem ønsker seg ikke sunn og glødende hud?

Kremen kommer i en lekker koboltblå glasskrukke i apoteker-stil og gjør seg godt på baderoms hylla (for de som bryr seg om sånt som jeg gjør).
Den inneholder faktisk 100 ml krem, noe som er dobbelt så mye som vanlige fuktighetskremer. Og nettopp størrelsen på kremen, samt at den er så skånsom mot huden, gjør at jeg bruker denne på barna også.

Bildet er lånt av cosmeperks.com

Pyunkang Yul Moisture Cream kan brukes både morgen og kveld. På dagtid følger jeg alltid opp med en solkrem hvis jeg bruker denne kremen, og på kvelden er den siste steg i rutinen. Føler jeg at huden trenger litt ekstra næring påfører jeg en lett ansikts-olje etterpå eller blander noen dråper av oljen i kremen før påføring. Det å blande noen dråper av en god ansikts-olje i fuktighetskremen er et nyttig tips dersom du føler at fuktighetskremen din ikke gir deg nok næring i seg selv. Spesielt på høsten og vinteren er det mange som merker at huden blir tørrere enn normalt.

For de som ikke har fått det med seg, har jeg nylig startet en nettbutikk med koreansk hudpleie. Jeg oppdaget koreansk hudpleie sommeren 2016 ved en tilfeldighet når jeg googlet etter hudpleie for trøblete hud. Siden den gang har jeg byttet ut det meste av hudpleie produktene mine med koreansk hudpleie, og jeg kan med hånden på hjertet si at huden min aldri har vært i så bra stand som nå.

Denne åpenbaringen førte igjen til ideen om å starte en nettbutikk med koreanske hudpleie produkter. Pyunkang Yul var et av merkene jeg fant som interesserte meg mest. Det at merket er utviklet av en velkjent medisinsk klinikk som spesialiserer seg på hud som er hyper sensitiv og reaktiv var en av hovedgrunnene. Folk som har sensitiv hud sliter ofte med å finne hudpleie produkter de kan bruke, Pyunkang Yul fyller kravene for denne hudtilstanden.

Jeg selger altså dette merket i min nettbutikk www.skincarejunkie.no. Denne anbefalingen kommer jeg ikke med fordi jeg selger Pyunkang Yul i butikken. Det er nettopp det at merket er så bra som gjør at jeg har det i sortimentet i butikken i første omgang. Det finnes over 2000 hudpleie og kosmetikk merker i Korea, jeg har valgt produkter som er anerkjente og som jeg selv har testet og kan gå god for.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar