Hva koreanske sheet masker er, og hvorfor de er så fantastiske?

Koreansk hudpleie og sheet masker.

Jeg innser at ikke alle mennesker er like interessert i hudpleie og hudpleie- produkter som meg. Jeg leser alt jeg kommer over om temaet hudpleie og synes det er fantastisk interessant. Jeg sluker hvert ord og suger til meg informasjonen som en svamp. Bare synd jeg ikke har den samme hukommelsen når det kommer til andre temaer 😉

Koreansk hudpleie ble jeg oppmerksom på og interessert i sommeren 2016. Steg for steg har jeg prøvd ulike produkter og rutiner som kjennetegner den koreanske hudpleie rutinen. Så langt har det vært en suksess-historie for min hud. Vil du lese mer om den koreanske hudpleierutinen har jeg skrevet et innlegg om det her.

Lommeboken har fått lide på grunn av all eksperimenteringen, det koster å teste ut hudpleie produktet! Spesielt med tanke på at en del av produktene jeg har testet ikke har passet til min hud. Hvis du har fulgt bloggen min har du sikkert fått med deg at jeg har kombinasjons-hud med en lei tendens til akne. Huden min er heldigvis ikke sensitiv så den tåler en støyt. Når jeg sier at produkter er feil for min hud mener jeg at de tetter porene mine og gir meg kviser. Heldigvis har jeg en mamma som kan overta produktene som ikke passer til meg. På den måten kommer produktene til nytte for noen, om ikke for meg selv.

Hva er en sheet maske?

Et lite utvalg av sheet masker i min egen samling

 

Noe av det første som kom opp når jeg begynte å sette meg inn i temaet koreansk hudpleie, var sheet masks. Oversatt til norsk betyr det ark masker, men det høres bare teit ut så jeg fortsetter å kalle dem sheet maske.

Men hva er en sheet maske lurer du kanskje på?

Kort fortalt så er de ansikts-formede ark som kommer i forskjellige typer materialer. Alt fra papir, bomull, hydrogel og fin silke blir brukt til å lage disse maskene. Maskene er dynket i en essens eller et serum. Sheet masker skiller seg fra tradisjonelle ansiktsmasker ved at du ikke skal vaske ansiktet etter bruk. Essensen eller serumet som sheet masken er dynket med skal være på huden etter at du har fjernet masken. En sheet maske er ment å brukes en gang og kastes når du tar den av huden.

Hvordan bruker du en sheet maske?

Å bruke en sheet maske er veldig enkelt. Den påføres på ren hud og skal sitte på huden i 20 til 30 minutter, eller lenger om du vil. Jeg bruker å ha de på til de er nesten tørre. Sheet maskene har hull til øyne, nese og munn så du kan både se, puste og prate mens du har de på 😉 Spising og drikking er det verre med da hullet til munnen ikke akkurat er så stort. Blir jeg veldig tørst mens jeg har den på bruker jeg et sugerør, det fungerer fint. Det som er så supert med en sheet mask er at du kan ha de på mens du slapper av med en bok eller tv. Du kan også bruke de mens du rydder eller lager mat, de sitter godt og tåler fint at du beveger deg uten at de faller av.

Lovemore Wine Yeast er en av mine ny-oppdagede favoritter

 

Sheet masken er brettet sammen og er pakket en og en. Det er bare å åpne pakken, brette ut masken og sette den på ansiktet ditt. De kan brukes så ofte du vil, morgen og/eller kveld. I helgene hender det at jeg flotter meg ekstra og bruker en i mitt morgenrituale og en i mitt kveldsrituale. Jeg innser at de fleste synes det er for mye 😉 Men jeg lover deg det er så verdt det! Huden min er alltid ekstra fin etter jeg har brukt en sheet mask. Når du fjerner sheet masken etter endt virketid vil det som oftest ligge litt essens etter masken på huden din, denne masserer  du lett inn i huden før du går videre i rutinen din.

Hvordan virker en sheet maske?

En sheet maske er dynket i en essens eller serum med ingredienser som er svært nyttige for huden, som for eksempel hyaloron syre og ulike vitaminer. Sheet masken forhindrer at ingrediensene masken er dynket i fordamper på huden din, og forlenger virketiden på serumet slik at det trekker dypere ned i huden enn et ordinært serum. Du ser raskt resultater med en sheet mask og de er supre å bruke før du skal noe spesielt. Gløden jeg får etter en sheet mask kan egentlig ikke sammenlignes med noe annet man påfører huden. De er rett og slett avhengighetsskapende! De kommer i mange forskjellige varianter med forskjellige virkestoffer, så det finnes noe for enhver hudtype. Sheet maskene jeg liker best gir meg glød, demper rødhet og gir meg en midlertidig jevnere hudtone. Samt at de som oftest gir masse fukt. Huden kan sammenlignes med hvordan den er etter en behandling hos hudpleier.

Hvor i  den koreanske hudpleierutinen bruker du en sheet maske?

Som nevnt tidligere skal den påføres på ren hud. Det er også en fordel om du har eksfoliert huden samme dag eller en av dagene før du påfører sheet masken. Dette for å få fjernet døde hudceller slik at essensen/serumet i sheet masken trekker bedre inn i huden din. Eksfoliere huden gjør du enten ved å bruke en mekanisk skrubb som en skrubbkrem eller ved å eksfoliere den kjemisk ved å påføre hudsyrer. Selv foretrekker jeg kjemisk peeling da det er mer skånsomt for huden enn en skrubbkrem. Vil du lære mer om ulike hudsyrer kan du lese dette innlegget.

Når huden er ren og fri for døde hudceller er den klar for å ta i mot alle de deilige ingrediensene som er i sheet masken. I ulike fora som diskuterer bruken av sheet masker, er det uenighet om den skal påføres før eller etter andre essenser og serum du bruker på huden din. Her vil jeg si – gjør det du er komfortabel med. Jeg har prøvd både før og etter essenser og serum, og synes effekten blir mye den samme. Kanskje er det nok med bare sheet masken den dagen du bruker den. Det kommer egentlig mye an på hudtypen din, en tørrere hudtype vil kanskje ha nytte av essenser og serum i tillegg. Min hud er ikke tørr men jeg bruker likevel essenser og serum når jeg bruker en sheet mask. Jeg liker rett og slett å velte meg i alle disse godsakene til huden 😉

Om du bruker essens og serum i tillegg til sheet masken er altså opp til deg og din huds behov. Uansett bør du avslutte med en fuktighetskrem tilpasset din hudtype for å lukke essensen inn i huden din.

Hvilke koreanske sheet masker jeg anbefaler?

Sheet masker kommer i alle prisklasser så det er en luksus alle har råd til en gang i blant. Det er ikke alltid kvalitet henger sammen med pris. Jeg har brukt svært gode sheet masker som ikke koster så mye og vice verca. Skal du kjøpe en sheet mask eller flere kan det være lurt å sjekke ut hva den er ment å gjøre for huden din, og om det er noen gode produkt anbefalinger på masken.

Koreanske sheet masker jeg anbefaler:

 • Lovemore Wine Yeast  Whitening Mask Sheet
 • Tosowoong Deep Sea Water Mask
 • Hey! Pinkgo Girl Triple Hyalurnate Seaweeed Collagen Moisturizing Sheet Mask
 • Freeset Donkey Milk Skin Gel Mask Pack Healing
 • Papa recipe Bombee Honey Mask
 • Naruko Snail Essence Intense Hydra Repair Mask
 • My Beauty Diary Black Pearl Mask

Maskene jeg har listet opp over er bare noen av favorittene mine. Det er så utrolig mange gode Sheet masker der ute! Før du bestemmer deg for hvilken du skal velge kan det som sagt være lurt å lese om hva masken er ment å gjøre for huden din. På instagram kontoen min har jeg  mini-reviews av noen av disse maskene hvis du vil lese litt mer før du bestemmer deg.

3 smarte tips

 1. Det er lurt å lagre sheet maskene liggende slik at essensen de ligger i, ikke blir liggende på bunnen av pakken. Masken kan tørke ut hvis det blir stående lagret vertikalt.
 2. På sommeren er det deilig å legge sheet masken i kjøleskap en liten stund før du tar den på, dette gir en ekstra kjølende effekt.
 3. På vinteren er det ikke fult så deilig med en kald maske i fjeset. Sheet masker er litt kalde i utgangspunktet, det kan derfor være lurt å sitte litt på pakken før du åpner den og tar den på.

Håper jeg inspirerte til å prøve en sheet mask eller fler 🙂 Sheet on!

Kommentarfeltet her og på Facebook er åpent om noen vil komme med innspill, spørsmål eller kommentarer.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

 

 

 

 

3 Comments

 1. Jenny Nguyen

  Hei Janniche, jeg er super glad over at jeg ved et tilfeldighet fant deg på nettet!!! 🙂 Har du noen gang tenkt deg å holde et lite kurs for oss som liker koreansk/asiatisk hudpleie? Vil gjerne betale kursgebyr for å delta:) Hilsen Jenny Nguyen

  1. Janniche Hyldmo

   Hei Jenny? så innmari hyggelig tilbakemelding å få! Jeg brenner virkelig for koreansk hudpleie og har testet ut utallige produkter det siste året. Jeg er faktisk i innspurten med å åpne en nettbutikk med koreanske hudpleieprodukter. Jeg har vurdert å prøve homepartyer etterhvert dersom det er noen interesse for det. Et slikt arrangement vil jo også bli et slags kurs/ gjennomgang av produkter. Hvor i landet bor du?

   1. Jenny Nguyen

    Wow, det er en fantastisk ide Janniche!!! Jeg bor i Mjøndalen, ca 20min. fra Drammen. Vil gjerne høre fra deg når dette er i gang 🙂

Legg inn en kommentar