Picture © Janniche Hyldmo

SOS – for vintertørre lepper

Vinteren er ikke den beste årstiden for hverken hud, hår eller lepper. Det kalde, og ofte skiftende, været virker uttørrende så litt ekstra pleie og fuktighet er ikke å forakte. Jeg elsker ansiktsmasker og hårkurer, men glemmer ofte å gi leppene mine litt ekstra omsorg. Det eneste leppene fikk av fukt var en eller annen tilfeldig leppepomade ved sengetid. På tide å gi leppene mine litt oppmerksomhet også. Sprukne, tørre lepper er jo hverken spesielt lekkert eller veldig behagelig.

Siden jeg er rimelig opphengt i koreanske hudpleieprodukter, var det naturlig for meg å lete etter gode produkter til leppene i dette segmentet. Jeg leser utallige utenlandske blogger som omhandler koreanske hudpleie- produkter. Noen produkter kom opp igjen og igjen, og fikk svært gode anbefalinger. Når mange mennesker liker et produkt er det som regel en god grunn til det. Produktene jeg bestemte meg for å bestille var en leppeskrubb for å få av tørr hud, og en leppemaske som skal virke over natten mens man får sin skjønnhetssøvn.

Picture ©Janniche Hyldmo

Leppeskrubben heter Aritaum Ginger Sugar Lip Scrub. Den skal maseres forsiktig på rene, tørre lepper. Når du har masert forsiktig i ca 1 min, skyller du av med lunkent vann. Døde, tørre hudceller har løsnet og leppene etterlates super myke. Bruk leppeskrubben en gang i uken eller ved behov.

Picture © Janniche Hyldmo

Etter at du har vasket av leppeskrubben, skal du påføre leppemasken. Leppemasken, Laneige Lip Sleeping Mask, er et kult-produkt elsket av skjønnhets-junkier over hele verden. Og med god grunn, den er intet mindre en fantastisk. Jeg har min stående på nattbordet og smører leppene med denne hver kveld før jeg legger meg. Etter at jeg begynte med denne leppemasken er tørre lepper en saga blott. Også døtrene mine bruker denne hvis de har tørre lepper. En stor bonus med denne leppemasken er lukten, den lukter amazing!

I utallige instagram-innlegg de siste månedene så har det dukket opp videoer og bilder der folk drypper en lekker olje på leppene før påføring av leppestift. Matte lepper har vært i trendbildet en stund, men det krever myke og glatte lepper for et pent resultat.

Oljen/eliksiren jeg så rundt omkring på instagram heter Farsali Rose Gold Elixir og er tilsatt 24 karat gull, så det sier seg vel selv at dette produktet er relativt kostbart. Eliksirens base er rosehip seed olje som gir store doser vitamin A og C. Oljen er i utgangspunktetet ment å brukes på huden for å tilføre fuktighet, men brukes også før påføring av leppestift. Oljen må kjøpes på Farsali sin nettside og koster nærmere 500 norske kroner uten frakt og moms. Denne får nok bli i drømmene mine 😉

Farsali 24k Rose Gold Elixir reklamebilde
Farsali 24k Rose Gold Elixir reklamebilde

Når jeg fant ut at denne oljen var såpass kostbar, begynte jeg å lete etter alternativer blant mine egne produkter. Det skulle vise seg at jeg hadde to alternativer jeg kunne bruke som en leppeolje. Den ene, Miss Flower & Mr. Honey Essence Oil, er en olje/essens som er ment å bruke på huden. Den er helt nydelig og gir masse fuktighet, men blir dessverre litt for «tung» for min hud. På leppene derimot, er den super. Leppene blir utrolig myke og den fungerer perfekt før påføring av leppestift.

Picture ©Janniche Hyldmo
Picture ©Janniche Hyldmo

En annen olje jeg hadde i mitt eie, var Manyo Factory Rosehip olje. Denne oljen ble bestilt for en tid tilbake, men jeg har ikke fått prøvd den på huden enda. Dette er en ren Rosehip olje, det samme som den kostbare Farsali oljen er basert på, bare uten 24 karat gull selvfølgelig 😉 Også denne oljen fungerte utmerket på leppene. Skal du bruke leppestift etter at du har påført olje på leppene, må du passe på at oljen har trukket godt inn i leppene dine først.

Dette var min lille guide til hvordan du får silkemyke, vakre lepper. Håper tipsene var av interesse 🙂

Kommentarfeltet her og på Facebook er åpent om noen vil komme med innspill, spørsmål eller kommentarer.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

2 Comments

  1. mammapedagogen

    Så flott innlegg! Jeg søkte etter alternativer til Farsali oljen, men ble umiddelbart nysgjerrig på de andre produktene beskrevet i blogginnlegget ditt. Har du linker til hvor du du har kjøpt produktene du beskriver?

    1. Janniche Hyldmo

      Hei! Beklager sent svar! Jeg har desverre ikke noe link til disse produktene lenger da det er veldig lenge siden jeg bestilte de. Jeg bestilte på ebay av forskjellige selgere, det er alt jeg husker desverre. Klem

Legg inn en kommentar