Jeg elsker snegleslim!!

Jeg har brukt «flere år» av mitt liv på å finne hudpleie produkter som virker.
Har prøvd mange bra produkter, men også en god del dårlige, som faktisk forverret huden min.

Når jeg først hørte om snegleslim brukt i hudpleie produkter fikk det meg til å grøsse. Men hva gjør man ikke ikke for skjønnheten? Jo man overkommer sin frykt/vemmelse og smører det inn. Og i rettferdighetens navn, produktene er luktfrie og tilsatt en del andre ingredienser så du merker ikke at det er snegleslim du smører deg inn med.

Snegleslim er hyppig brukt i Koreanske hudpleieprodukter som serum, ansiktsmasker og fuktighetskremer. I Japan og Thailand drar de det mye lenger, der er det mulig å ta snegle spa!

Levende snegler blir satt på kundens ansikt for å for å skli rundt i sitt eget slim. Det blir for mye selv for meg. Jeg holder meg til hudpleie-produkter som inneholder snegleslim. Men hvorfor er det en god idè å smøre inn ansiktet sitt med snegleslim lurer du kanskje på?

Fakta
Kosmetisk snegleslim blir vanligvis høstet inn fra laboratorie-oppdrettede hagesnegler. I tilfelle du skulle bekymre deg for sneglenes velferd når slimet høstes inn, skal dette visstnok skje på en dyrevennlig måte, og på snegle-vennlige laboratorier. Sneglene blir foret med en ren og næringsrik diett slik at slimet de produserer skal få høy kvalitet. De blir plassert på et underlag med lav elektrisitet ,noe som får dem til å produsere slim/sekret. Slimet blir  høstet inn og filtrert gjentatte ganger for å øke konsentrasjonen og sikre renheten på sluttproduktet.

En studie,  «Molecular Basis for the Regenerative Properties of a Secretion of the Mollusk Cryptomphalus Aspersa»utført av en gruppe spanske og amerikanske forskere viser at snegleslim har flere positive effekter på huden.

Når snegler blir utsatt for stress produserer de et sekret som beskytter dem fra frie radikaler, miljøforurensing og UV-stråler. Snegler får heller ikke hud-infeksjoner. Naturen er fantastisk! Men kan man overføre effekten til menneskehud ved å påføre snegleslim på huden? Her er meningene delte, men det sies at snegleslim skal ha en mengde fordeler når det kommer til å pleie huden.  Snegleslim inneholder blant annet proteiner, glykol syre, elastin og hyaluronsyre . Under har jeg listet opp 6 tilstander det kan det kan hjelpe mot:

1. Snegleslim er mest kjent for sine anti-age effekter. Det skal hjelpe huden til å produsere mer elastin og collagen og dermed minske fine linjer i huden.

2. Reduserer solskader

3. Er effektivt for å forhindre og behandle alle typer arr og strekkmerker, spesielt akne-arr.

4. Gjør at sår og skader på huden heles raskere. Både mindre brannsår og solbrenthet skal heles raskere ved påføring av snegleslim.

5. Reduserer rødhet og betennelse i huden

6. Reduserer tørrhet/dehydrering i huden.

De fantastiske effektene snegleslim har på menneskehud ble oppdaget ved en tilfeldighet når chilenske snegle-bønder oppdaget at hendene deres ble utrolig myke og glatte etter at de hadde tatt i snegler. De oppdaget også at små sår og rifter på hendene helet raskere enn normalt.


Min erfaring:
Det siste halvåret har jeg prøvd og brukt flere produkter med høyt innhold av snegleslim. Effekten jeg først og fremst har oppnådd på huden min er gjennomfuktet og mindre irritert hud. Hvis jeg har blitt over-ivrig med eksfolierende produkter er det ingenting som roer ned huden bedre enn et produkt med høyt innhold av snegleslim. Jeg har også en del rødhet i huden min, og ser en tydelig reduksjon av dette etter påføring av produkter som inneholder snegleslim. Sår og små arr etter kviser opplever jeg at heles raskere.

Når det kommer til reduksjon av fine linjer i huden er det  mest tørrhetslinjer jeg ser en reduksjon på. Jeg bruker andre produkter med sterke anti-age effekter som jeg antar overdøver effekten som kan sees med produkter som inneholder snegleslim.

Videre opplever jeg mer glød i huden ved å bruke produkter med snegleslim. Alt i alt kan man vel si at jeg og huden min har blitt avhengig av produkter med denne «merkelige» ingrediensen.

Et kjapt søk på Google eller Ebay med søkeord «snailcream» vil gi deg uendelig mange treff. Så hvilket produkt skal du velge i denne jungelen av snegleprodukter? Jeg har selv gjort noen bomkjøp i denne kategorien.

Til og begynne med kjøpte jeg snegleprodukter som ikke nødvendigvis hadde så høyt innhold av snegleslim, men inneholdt mange andre ingredienser. Min erfaring er at jo høyere innhold av snegleslim jo bedre er produktet. Hvis jeg ønsker å behandle huden min med andre aktive ingredienser synes jeg det er bedre å bruke andre produkter i tillegg.

Snegleprodukter i min egen samling:
Dersom du ønsker et snegleprodukt med så høyt innhold av snegleslim som mulig vil jeg helt klart anbefale et produkt fra  det koreanske merket Cosrx. Både snegleessensen og sneglekremen fra dette merket er svært gode produkter som passer godt for de fleste hudtyper, inkludert de med sensitiv hud. Cosrx advanced snail 96 mucin power essence inneholder hele 96 prosent snegleslim, mens Cosrx advanced 92 all in one cream inneholder 92 prosent snegleslim. Det sier seg selv at det ikke er plass til så mange andre ingredienser ved så høyt innhold av snegleslim. De resterende prosentene er enkle, fuktighetsgivende ingredienser, samt konserveringsmiddel. Dette er kort oppsummert produkter med høyt innhold av snegleslim og få andre ingredienser. Så er det effekten av snegleslim du først og fremst er ute etter ville jeg valgt en av disse to.
Er du ute etter produkter med mer avanserte ingredienser, for eksempel med tilsatte anti age ingredienser, er det masse å velge i også her. Jeg har flere i mitt eget hudpleie sortiment.

En av favorittene er Mizon snail repair eye cream. denne bruker jeg stort sett hver dag, både dag og kveld. Den inneholder 80 prosent snegleslim og gir masse fuktighet til den sarte huden rundt øynene. Den skal også redusere fine linjer og mørke ringer.

Når vi først er inne på merket Mizon, så kan jeg ikke unngå å nevne Mizon snail repair intensive ampoule. Det er et serum/ampoule som skal reparere skader i huden, lysne pigmentflekker, redusere fine linjer og porer samt tilføre fuktighet. Som den ivrige hudpleie-junkien jeg er har jeg selvsagt kjøpt dette «kult-produktet». Det er en av produktene i samlingen min jeg ikke har åpnet ennå. Grunnen til det er at jeg allerede har mange andre serum og ampouler jeg har åpnet og må teste meg gjennom først. Som de fleste sikkert vet er det jo begrenset holdbarhet på hudpleie produkter etter at de er åpnet.

Et annet merke som har funnet veien hjem til min etterhvert bugnende samling av hudpleie produkter er Benton. Benton snail bee high content skin er et koreansk toner produkt.Det er ment å påføres rett etter rens og skal gi masse fuktighet, samt «preppe» huden for bedre absorbering av produkter du tilfører senere i rutinen. Det skal være egnet til alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Det lover å lysne uønskede pigmentflekker og redusere linjer/rynker. Jeg brukte denne toneren rundt en uke for et par måneder siden men valgte å avslutte når jeg opplevde et lite akne-utbrudd. Om det kom av toneren eller ikke, vet jeg ikke. Jeg har tendens til akne og kan reagere på en del produkter, samtidig kan det ha vært hormonelt. Mulig jeg prøver toneren på et senere tidspunkt for å se om det samme skjer igjen, eller så blir den donert bort til en som ikke har samme hudtype som meg.

Et annet produkt fra merket Benton som har funnet sin vei hjem til meg, er Benton snail bee high content essence. Også dette er et produkt mange har skrevet gode anmeldelser av. Det er et produkt som er ment å brukes etter toner og før eventuelle serum/ampouler. Men etter min mening er dette mer som et serum å regne grunnet gele konsistensen og alle de aktive ingredinensene. Produktet hevder å redusere akne, akne-arr, linjer og rynker og gi fuktighet. Jeg brukte denne essensen i ca 1 mnd, dag og kveld, før jeg gikk lei og hoppet over til neste. Jeg synes rett og slett ikke jeg så noe særlig resultat på huden min.

Sammenligner du denne med Cosrx snegle essensen, synes jeg Cosrx sin variant er langt bedre. Dessuten er prisen mye lavere på Cosrx advanced snail 96 mucin power essens enn på Benton snail bee high content essence. Flasken på Cosrx essensen er på 100 ml og ligger på ca 150 kr på Ebay. Benton essensen inneholder 60 ml og ligger på ca 170 kr på Ebay. Siden jeg har over halve flasken igjen, kommer jeg nok til å bruke den opp på et eller annet tidspunkt. Det minner meg på at jeg må på en «NO BUY» periode når det kommer til hudpleie produkter.

Det siste produktet jeg ønsker å ta med når det kommer til produkter som inneholder snegle er Prestige Crème Ginseng Dèscargot.
Denne hadde fortjent å være med bare på grunn av den vakre krukken 😉
Men det er også en glimrende fuktighetskrem. Kort fortalt så er det en fuktighetskrem der hoved ingrediensene er ginseng  og snegleslim. Konsistensen på denne kremen er virkelig nydelig, nesten som silke-aktig, luftig smør ( hørtes det rart ut? )

Jeg liker denne kremen veldig godt  når huden min føles litt tørr.  Huden blir super myk og jeg synes den jevner ut hud-tonen og demper rødhet i huden. Den blir dessverre litt for tung på huden min nå om dagen. Denne luksuriøse, rosa kremen er er nok perfekt for de med normal til tørr hud. Jeg håper virkelig på tørrere dager når det gjelder huden min, slik at jeg kan gjenoppta bruken av denne herligheten.

Jeg håper at du med dette innlegget har fått noen gode tips til «snegle-produkter» og hadde satt stor pris på om du legger igjen en kommentar eller spørsmål om produktene. Jeg er på-logget hver dag og vil svare så raskt jeg kan. Kanskje har du erfaring med «snegleprodukter» også.

Gå også gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

Ha en god helg videre!

Legg inn en kommentar