Hvorfor du bør vaske mobiltelefonen din( og hendene!!!! )

Tørker du noen gang av mobiltelefonen din? Mange gjør sjelden eller aldri det. Jeg gjør meg noen tanker om hvor seig og ekkel mobiltelefonen blir da, og ikke minst hvor full av bakterier den er. Forskning viser nemlig at det er mer bakterier på en mobiltelefon enn på et toalettsete, en skosåle eller et dørhåndtak.

Mobiltelefonen vår er med oss overalt, inkludert på toalettet for mange. En bakterie kan faktisk leve opp til 72 timer på hender og overflater. I tillegg formerer bakterier seg utrolig raskt. 1 bakterie kan bli til 1 million på tre og en halv time!

Nå sier jeg ikke at du skal få total bakterie fobi. Vi lever godt med de fleste bakterier. Vi har ti ganger så mange bakterier som kropps celler og mange av disse kan vi ikke leve uten. En del klarer vi oss derimot helt fint uten. De som fører til forkjølelse, omgangssyke og influensa vil vel de fleste unngå.

Et annet aspekt, dog kanskje ikke fullt så alvorlig,er bakteriene vi får på ansiktshuden ved berøring. For mange er ikke dette et problem, men sliter du med uren hud eller akne er er det noe du bør tenke på.

Det forskes på mye rart, og antall ganger vi berører ansiktet vårt er det faktisk forsket på. Det viser seg at vi berører ansiktet vårt 3,6 ganger per time og vanlige gjenstander 3,3 ganger per time. Den høye frekvensen av berøring betyr at folk sannsynligvis får bakterier på hendene sine mye oftere enn de vasker hendene sine.

Så både hendene dine og mobiltelefonen din er fulle av bakterier. Opplever du å få kviser på kinnet, kan mobilen din være synderen. Mobilen blir lagt på skitne bord og i skitne håndvesker. I tillegg tar vi på den med skitne hender.

Visste du forresten at halvparten av alle nordmenn ikke vasker seg på hendene før de spiser. Og enda verre – en av ti vasker ikke hendene sine etter toalett besøk. Litt ut på sidelinja her nå, men jeg syntes det var viktig å dele denne statistikken med dere;)

Så hva kan du gjøre for å minske bakterie mengden du blir utsatt for?

-Hyppig håndvask er en selvfølge. Men gjør du det riktig? Det viser seg at mange ikke gjør det. Kattevask av hendene blir alt for ofte praktisert. Spesielt tommelen og nedre del av håndflaten blir ofte glemt. Så på fremtidige håndvasker husk å vaske HELE hånden, tommelen inkludert. Husk også å bruke nok såpe og masse varmt, rennende vann.

-Tørk av mobilen med antibakterielle  våtservietter innimellom.
Eller hver dag, som meg. Det er mulig det er litt manisk, men jeg har gjort det til en vane å tørke av mobilen samtidig som jeg vasker av meg sminken om kvelden. Jeg innrømmer at jeg er skyldig i å ta alt for mye på ansiktet mitt. Jeg er også skyldig i å ta og trykke alt for mye på mobilen min. Jeg har derfor vurdert det til at det er tvingende nødvendig å tørke av mobilen hver kveld. Det er nemlig på kvelden jeg synder mest. Følelsen av myk og ren ansiktshud under fingrene er tydeligvis en altfor stor fristelse for meg å motstå. Er du som meg plaget med kviser og uren hud kan du jo prøve å adoptere den maniske desinfiseringen min. Å herregud jeg desinfiserer jo ikke fjernkontrollen og dørhåndtakene! Oppgave for kvelden.

-Det kan også være lurt å bruke handsfree når du snakker i telefonen dersom du er plaget med kviser på kinnene. Dette skal jeg innrømme at jeg ikke gjør selv. Ja, ja man kan alltids bli bedre 😉

Fikk du lyst til å vaske mobilen nå? og fjernkontrollen? Og dørhåndtakene? Ha ha ha,du trenger kanskje ikke dra det like langt som meg, men jeg tror det er rom for forbedring hos de fleste. Så kjøp deg en pakke eller ti med desinfiserende våtservietter og begynn ditt nye og «renere liv» 😉

Legg inn en kommentar