Mitt favoritt rom….

Nå i januar har vi bodd i huset vårt i 8 år. Vi har bygd et funkis hus i hvit mur. Huset er ikke kjempe stort, rett i underkant av 160 kvadrat meter. Men vi er fornøyde, vi har plass til det vi trenger, og det blir mindre å gjøre rent.

Vi er i det hele tatt fornøyde med det meste ved huset og har ikke pusset opp så mye siden vi flyttet inn. Rommet jeg er mest fornøyd med må være vinterhagen i huset vårt. Det er helt klart her jeg tilbringer mest tid også, bortsett fra soverommet selvfølgelig.

Rommet har masse naturlig lys da to av veggene i rommet er foldedører i glass. Disse kan åpnes helt opp når været tillater det. Da er det nærmest som å være ute når man er inne.

Selv om huset er i funkis stil, er ikke innredningen nødvendigvis minimalistisk i hjemmet vårt. Ja visst har vi minimalistiske tendenser i form av lamper og møbler, men jeg synes det er viktig at et hjem også er koselig. Og det synes jeg ikke det blir hvis alt skal være stramt og minimalistisk.

Fargene, møblene og lampene er valgt fordi vi liker dem og ikke fordi det skal passe til noen bestemt stil. Jeg er svak for Marokkanske elementer når det kommer til innredning. Jeg elsker «tusen og en natt» følelsen det gir meg. Derfor valgte vi også bord og lampe fra Marokko til vinterhagen. Begge deler er håndlagde og virkelig vakre. Jeg kan ikke se at de noen gang blir byttet ut. De ble kjøpt i en butikk i Oslo som spesialiserte seg på slike møbler når vi flyttet inn for 8 år siden.

Taket i vinterhagen vår er malt svart, dette for å få følelsen av mørk nattehimmel. Det er også et valg vi er veldig fornøyd med. Sofaen er relativt ny og er fra Ikea. Den er virkelig fantastisk å både sitte og ligge i. Og den har plass til hele familien på fire. Vi starter alltid dagen i vinterhagen vår, med kaffe og levende lys. Det er så koselig.

Når vi byttet ut sofaen hadde vi lyst til å bytte ut stolene også. De hadde blitt solbleket og slitt i trekket. Men samtidig likte vi stolene vi hadde utrolig godt. De er «Stockholm» stoler fra Ikea og de er tunge, fine kvalitets stoler. Løsningen ble å bestille nye trekk fra den svenske nettbutikken Bemz.
Denne nettbutikken har spesialisert seg på trekk til Ikea stoler og sofaer, også til modeller som har gått ut av Ikeas sortiment. Akkurat det var veldig kjekt siden stolene våre ikke var i sortimentet til Ikea lenger.

Siden sofaen er grå, ville vi ha litt farge inn i rommet. Derfor valgte vi sennepsgult stoff på stolene. Det var ikke noe lett valg, de har masse forskjellige og flotte stoffer å velge mellom. Heldigvis føler vi at vi traff med dette stoffet. Stoffet heter fruit garden yellow og er designet av Camilla Lundsten/Littlephant. Jeg synes stoffet er både lekent og vakkert.

Vi bestilte også to putetrekk til pynteputene i sofaen for å binde det hele mer sammen. De andre putene i sofaen er i mørk grå fløyel og er fra HM. Pynteputene i stolene i mørk grå lin er også fra HM. Jeg er veldig fornøyd med farge palletten  vi endte opp med i dette rommet.

Når vi byttet ut sofaen ble det en åpning bak sofaen på grunn av et innsøkk. Dette løste vi ved å bygge en hylle der. På hyllen har vi plassert en bordlampe, to lykter i Marokkansk stil og en plante. Den er også super å oppbevare blader og bøker på.

Lyslenken vi har  langs den ene folde-dør veggen er kjøpt på Ikea for noen år tilbake. De er i oransje  papir og jeg synes de gir så stemningsfullt lys. Vi har i utgangspunktet brukt den som en del av Halloween dekor, men bestemte oss for å la de bli hengende i år på grunn av det vakre lyset den gir.

Rommet er fullt isolert og med varmekabler så vi bruker det året rundt. Det er vel nærmest en forlengelse av kjøkkenet  og spisestuen som ligger inntil. Vi har også foldedører i glass inn mot kjøkken/spisestue, men hvor den ene halvdelen stort sett alltid står åpen.

Jeg finner virkelig roen i dette rommet. Med kaffekoppen og mannen min på morgenen, og på kvelden med en spennende bok. Er vi ute og reiser er det vinterhagen jeg savner når jeg tenker på hjemme vårt.

 

Legg inn en kommentar