Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

De fleste av oss har synlige porer og hudormer, spesielt på nesen og i  T-sonen er steder dette kan være plagsomt. Det å holde porene så rene som mulig og balansere talgproduksjonen er et evigvarende prosjekt for meg. Jeg har fet/kombinasjonshud, og får lett akne utbrudd. Men selv de med tørrere hudtype har ofte hudormer. Hudormer er rett og slett talg i huden som har oksidert og derfor fått den sorte fargen. Hudormer refereres også ofte til som sorte prikker eller åpne komedoner.

Uansett hva vi velger å kalle det, så kan vi vel trygt si at de fleste ønsker å redusere/fjerne dem. Det er dessverre ikke så lett å fjerne hudormer for godt. Har du presset dem ut , vil de komme tilbake når porene på nytt fylles med talg som oksiderer. Den gode nyheten er at de kan reduseres kraftig ved bruk av riktige produkter.

Første bud er å rense huden nøye morgen og kveld. Det neste er å bruke noe som kan dempe talgproduksjonen på områder der det trengs. Mange produkter hevder å gjøre dette, men ikke alle holder det de lover. Dessuten kan mange slike produkter virke uttørrende på huden, noe som på sikt vil bidra til å forverre problemet.

Nå kommer jeg til poenget. Cosrx BHA  Blackhead Power Liquid er navnet på produktet jeg vil fortelle dere om i dag. Jeg har tidligere skrevet om «søster-produktet», Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid. Det kan du lese om her. dette er produkter som virker supert sammen, enten i samme hudpleie rutine eller annenhver dag for eksempel.

Hva er det og hvordan fungerer det

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid er en olje- løselig kjemisk eksfoliant, som virker ved at den  trenger ned i porene dine og løser opp talg, skitt og døde hudceller. Dette gjør igjen at huden din får «puste» og dermed dannes det færre hudormer og urenheter.

Med 4 % naturlig BHA er den langt mer skånsom mot huden enn de fleste vestlige BHA produkter. Den inneholder betaine salisyl ,noe som er mer skånsomt  enn det mer brukte salisyl syre. Koreanske reguleringer er svært strenge når det kommer til bruk av salisyl syre. Med 4 % betaine salisyl  og en PH verdi på 4 er den likevel svært effektiv.

Andre ingredienser det er verdt å nevne, er white willow bark og vitamin B5. Dette er ingredienser som gir masse fuktighet og har gode anti-rynke effekter. White willow bark har også svært gode anti- inflamatoriske effekter (betennelsedempende)

Dette er som nevnt tidligere en kjemisk eksfoliant som eksfolierer huden og renser porene dine. Jevnlig eksfoliering av huden, minst 1 til 3 ganger i uken, vil drastisk forbedre  både hudens struktur og gi deg bedre hud-helse. I tillegg vil fjerning av døde hudceller føre til at produktene du påfører senere i hudpleie rutinen din absorberes  langt bedre og dermed fungerer optimalt. Kort sagt: Alle burde eksfoliere huden jevnlig.

Når og hvordan du bruker det

Etter at du har dobbelt-renset huden din og brukt en PH-nøytraliserende toner dersom du foretrekker det. Selv varier jeg om jeg bruker PH-nøytraliserende toner og ikke. Det er egentlig ikke nødvendig for min del, da jeg uansett bruker en ansiktsrens med lav PH.

Produktet er vann-lignende i konsistensen og kan påføres både med en bomullspad eller med hendene. Jeg foretrekker å bruke hendene da jeg synes at bomullen absorberer mye av produktet. Jeg bruker ca 2 pump av produktet, fordelt på ansikt og hals. Unngå øye-partiet.

På hånden min ser du konsistensen på produktet

Etter at du har påført produktet er det anbefalt at du venter minst 20-30 minutter før du går videre i hudpleie rutinen din. Dette for at Cosrx BHA Blackhead Power liquid skal få gjort jobben sin med å eksfoliere huden din skikkelig. Påfører du andre produkter før den anbefalte virketiden er gjennomført, vil produktet miste noe av effekten.

Er du ny med syrer i hudpleie rutinen din, anbefaler jeg at du bruker produktet annenhver eller tredje-hver dag til å begynne med. Øk etterhvert dersom du merker at huden din tolerer produktet uten irritasjon. Det spiller ingen rolle om du bruker det i dag- eller kvelds-rutinen din, men mange velger kvelden på grunn av den anbefalte virketiden. De fleste har vel langt bedre tid til lange hudpleie rutiner på kvelden vil jeg tro.

Produktet er likevel såpass mildt at det er mulig å bruke det to ganger om dagen når huden har vendt seg til syrene.

Dersom du bruker eller har tenkt til å begynne med vitamin c syre, skal Cosrx BHA Blackhead Power Liquid brukes etter vitamin c syren. Ønsker du å lese om min erfaring med OST C20, kan du trykke her.

Husk å bruke solkrem med høy faktor når du bruker syrer/kjemisk eksfoliering på huden din, da syrer gjør huden sensitiv for solen.

Resultatet jeg fikk på min hud

Jeg har i skrivende stund brukt Cosrx BHA Blackhead Power Liquid i ca 4 måneder. Produktet har bidratt til langt færre urenheter og hudormer på huden min. Jeg blir heller ikke blank i ansiktet slik som tidligere. Porene, spesiellt på og rundt nesen, ser betydelig mindre ut. Jeg opplever også at produktet reduser mye av rødheten i huden min.

Når jeg bruker Cosrx BHA  Blackhead Power Liquid  holder den huden min i sjakk i forhold til oljeproduksjon, urenheter og hudormer. Urenhetene som kommer en sjelden gang nå, tilskriver jeg all produkt testingen jeg holder på med. Huden min har ikke vært i såpass bra stand siden før jeg ble tenåring.

I tillegg er det en behagelig opplevelse å bruke Cosrx BHA Blackhead Power Liquid. På grunn av alle de fuktighetsgivende komponentene den inneholder, tørker den ikke ut huden slik tilsvarende bha produkter kan gjøre.

Poeng vurdering

Jeg har en poeng skala jeg bruker på alle produktvurderinger som er som følger:

1 poeng – Dette produktet er så dårlig at det burde vært tatt av markedet

2 poeng – Dette produktet forårsaket noen problemer på huden min så jeg vil ikke kjøpe det igjen

3 poeng – Hverken bra eller dårlig, jeg så ingen synlige forbedringer på huden

4 poeng – Veldig bra, absolutt verdt å kjøpe igjen.

5 poeng – Fantastisk. Kommer til å kjøpe dette produktet til evig tid. Eller i alle fall til jeg finner noe bedre eller det taes ut av produksjon.

Nok en gang må jeg gi 5 poeng på en produktvurdering. Jeg finner ingen negative sider ved Cosrx BHA Blackhead Power Liquid. I tillegg til alle hudforbedringene jeg har sett på huden min, er produktet svært drøyt i bruk og rimelig i forhold til lignende produkter. Det eneste minuset jeg kan komme på er at det ikke er tilgjengelig fra norske forhandlere. Foreløpig må det kjøpes på Ebay eller fra andre utenlanske  nettsider. Prisen på Cosrx BHA Blackhead Power Liquid ligger på rundt 160 norske kroner.

Legg inn en kommentar