OST Original Pure Vitamin C20 Serum produkttest

Når jeg først begynte å interessere meg for koreansk hudpleie leste jeg utallige blogger og nettsider om temaet. Det er virkelig en jungel der ute. Det finnes rundt 2000 koreanske hudpleie- og kosmetikk-merker. I tillegg har du de japanske og taiwanske merkene som også har mye bra å by på.

Så hvor i all verden skulle jeg begynne? Det er lett å gå i fella og kjøpe produkter som har en søt eller fin innpakning. Mange asiatiske produkter har super søte innpakninger. Altså vi snakker cuteness-overload! Men nå er det jo ikke nødvendigvis sånn at det som er på utsiden reflekterer det som er på innsiden.

Og hva ville jeg oppnå med å tilføre masse nye produkter og rutiner til huden min? Jeg måtte rett og slett finne ut hva behovet mitt var og hva med huden min jeg ville forbedre.

Hudtypen min er kombinasjonshud  med tendens til akne. I tillegg har jeg en del linjer og pigmentflekker jeg ønsker å redusere. Litt av hvert å ta tak i med andre ord.

Et produkt som stadig dukket opp når jeg leste om temaet var OST Original Pure Vitamin C20 Serum ( heretter referert til som OST C20 ). Utifra produkttester jeg leste virket det nærmest som om dette var en liten flaske fylt med magi. Produktet hevder å gi glød, hele akne arr, fjerne hudormer og stramme opp porer samt  eksfoliere huden. I tillegg til dette, skal det redusere fine linjer i huden.

Altså –  jeg trenger hjelp til alt det der ,så jeg bestilte en flaske. Jeg har nå brukt produktet i rundt 3 måneder, så og si hver kveld. Faktisk har jeg allerede bestilt og mottatt en ny flaske jeg skal begynne på nå. Så nå kan jeg svare på spørsmålet som virkelig betyr noe: -virker det?

Jeg vil svare et rungende JA på det spørsmålet. Det virker faktisk på alt det lover at det skal virke på. Så  jeg vil faktisk si at dette er en liten flaske fylt med magi.

Hva er det og hvordan skal det brukes?

Som navnet tilsier så er det et serum.Jeg vil likevel si at det ikke er et vanlig serum slik vi er vant med. Et typisk serum påføres rett før dag- eller natt-krem og skal ikke vaskes av. Det er her en av de store forskjellene på dette og andre serum kommer. OST C20 må heller ikke vaskes av. Men det er svært klissete og ganske strammende på huden, så jeg tror nok de fleste vil foretrekke å fjerne det etter at virketiden på 20-30 min er gjennomført.

OST C20 skal påføres på ren og tørr hud, altså rett etter renserutinen. Produktet kommer i en mørk brun flaske, og det er det en god grunn til. Vitamin c oksiderer svært raskt og den mørke flasken hjelper til å beskytte produktet fra sollys. Når vi først er inne på oksidering så bør du oppbevare OST C20 kaldt og mørkt, faktisk er det beste stedet kjøleskapet.

Serumet er svakt oransj farget og har en behagelig sitrus duft som avtar raskt etter påføring. Serumet kommer med en dråpe dispenser og du trenger bare noen få dråper til hele ansiktet. Rett etter påføring er det vanlig å få en kriblende følelse i huden, men det avtar ganske raskt.

Når du har påført OST C20 bør du la det virke i 20-30 min før du vasker det av eller går videre i hudpleie rutinen din. Etter den anbefalte virketiden er det klissete rester igjen på huden. Produktrestene fjerner du enklest ved å bruke en bomullspad dynket med toner eller micellar vann. Pass på å bruke toner eller micellar med riktig PH(mellom 5 og 6) så du ikke irriterer huden.

Vitamin C har lenge blitt brukt i serum og hudpleie produkter, men ofte i en ganske lav konsentrasjon. Vitamin c er populært fordi det hjelper huden til å produsere mer kollagen, fungerer som et antioksidant og hjelper huden å regenere seg.

Noe av det vitamin C hjelper best på, er å blekne akne arr og pigmentflekker, samt at det har en oppstrammende effekt på huden. OST C20 har 20 % rent C vitamin i seg. Ikke mange andre serum kan matche en så høy prosentandel med vitamin C.

Resultatet jeg fikk på min hud

Som så mange andre som har brukt OST C20 har jeg hatt fantastiske resultater med dette serumet. Jeg har brukt OST C20 sammenhengende i 3 mnd nå, men allerede etter rundt en ukes bruk så jeg store forbedringer på huden min.

Den mest synlige forandringen er at huden er mer glødende og jevn i fargen. Pigment flekkene og fargeforskjellene jeg hadde i huden på grunn av mange år med akne har så og si forsvunnet. Fine linjer jeg hadde i pannen og rundt øynene har også blitt kraftig redusert. I tillegg opplever jeg at serumet regulerer talgproduksjonen, jeg blir ikke så blank i ansiktet som før jeg startet med OST C20. Huden har også blitt mye mykere, antakeligvis på grunn av den eksfolierende effekten som serumet har.

Når jeg tar selfies uten sminke nå, ser det faktisk ut som jeg har lagt på et beauty filter sammenlignet med tidligere. Jeg har en del søvnproblemer og får sjeldent de 7 til 8 timene med anbefalt søvn, men etter at jeg begynte med dette serumet ser huden min svært opplagt ut når jeg står opp på morgenen.

Jeg opplevde en svak kriblende følelse i huden de første ukene, men ingen hud- irritasjoner har oppstått. Selv om serumet er svært effektivt har jeg tilgode å høre om/lese om noen som ikke tolererte produktet på huden. Jeg vil si at dette serumet passer alle hudtyper, inkludert de med sensitiv hud. Likevel kan det være lurt å starte forsiktig for å unngå irritasjoner i huden. Start med å bruke serumet annen hver eller tredje hver kveld til å begynne med. Hvis du ikke opplever noen irritasjoner etter et par uker kan du øke til hver kveld.

Så ville jeg kjøpt OST C20 igjen? JA!!!! Faktisk har jeg allerede gjort det. Den står klar for bruk i kjøleskapet når flasken jeg nå bruker er tom. Dette serumet har blitt en av grunnpilarene i hudpleie rutinen min og jeg kan ikke se at jeg kommer til å slutte med det i nærmeste fremtid.

 

Poeng vurdering

Dette er min første produkt test og jeg kommer nok til å gjøre mange flere. Jeg tenker å avslutte alle produkt tester med en poeng vurdering fra 1 til 5 poeng.

Poeng skalaen vil være som følger:

1 poeng – Dette produktet er så dårlig at det burde vært tatt av markedet

2 poeng – Dette produktet forårsaket noen problemer på huden min så jeg vil ikke kjøpe det igjen

3 poeng – Hverken bra eller dårlig, jeg så ingen synlige forbedringer på huden

4 poeng – Veldig bra, absolutt verdt å kjøpe igjen.

5 poeng – Fantastisk. Kommer til å kjøpe dette produktet til evig tid. Eller i alle fall til jeg finner noe bedre eller det taes ut av produksjon.

Tromme virvel….. OST C20 får 5 poeng! Så løp og kjøp folkens, jeg tviler på at noen kommer til å angre på dette kjøpet.

 

 

6 Comments

Legg inn en kommentar