Panna Cotta med bringebærcoulis

Skal du ha gjester på nyttårsaften eller hvilken som helst annen dag, men er usikker på hva du skal ha til dessert, har jeg et veldig godt forslag til deg.

Panna Cotta er en nydelig italiensk dessert som tradisjonelt er basert på fløte, sukker, vaniljestang og gelatin. I denne oppskriften har jeg byttet ut mesteparten av fløten med yoghurt. Det gir en langt lettere dessert kalorimessig, uten at det går ut over smaken. Faktisk vil jeg si at denne smaker bedre enn en tradisjonell Panna Cotta, da yoghurten  gir en syrlig og frisk smak.

Jeg har valgt å toppe Panna Cottaen med bringebærcoulis, som egentlig bare er et fint navn for bringebærsaus. Jeg har laget denne desserten noen ganger og med stort hell hver gang. Jeg er virkelig ikke noen gourmet kokk, men denne desserten er  super enkel å lage samtidig som den imponerer gjestene.

En annen fordel er at den fint kan lages kvelden i forveien, slik at man kan å fokus på middagen dagen gjestene kommer. Nå er det ikke noe i veien for å lage den samme dag heller, husk bare at gelatinen trenger rundt 6 timer i kjøleskap for å stivne.

Denne oppskriften er til 8 personer, men det er bare å halvere den dersom du ikke skal ha så mange gjester.

Til 8 porsjoner trenger du:

Panna Cotta

– 6 gelatinplater
– 200 gram sukker
– 3 dl kremfløte
– 1 dl lettmelk
– 1 vaniljestang
– 0,6 liter naturell yoghurt
– 0,6 liter vanilje yoghurt

Bringebærcoulis

–  0,5 liter vann
– 60 gram sukker
– 400 gram bringebær
– noen dråper sitronsaft (valgfritt)

Legg gelatinplatene i kaldt vann i en skål i 5 min. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Hell fløte, melk, sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele og kop forsiktig opp under omrøring. Ta kjelen av plata når blandingen har kokt opp.

Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett disse.Rør til gelatinen er oppløst. Rør så inn yoghurten og fordel blandingen i former eller glass. Jeg bruker noen fine glass jeg har kjøpt på Søstrene Grene (se bildet). Billige var de også, tror jeg betalte 26 kr stykket.

Sett formene/glassene i kjøleskap til Panna Cottaen blir stiv. Dette tar rundt 6 timer.

Nå kan du starte på bringebærcoulisen. Start med å koke opp vann og sukker til en sukkerlake. Når sukkerlaken er ferdig drar du kjelen til side og tilsetter bringebærene. Bruk en stavmikser og lag en brinebærpurè.

Nå skal du sile ut frøene fra purèen. Press bringebærblandingen gjennom en fin sil til en glatt saus. Smak gjerne til med noen dråper sitronsaft for å få en syrlig smak på bringebærcoulien. Også bringebærcoulien kan du fint lage dagen i forveien.

Når Panna Cottaen har stivnet kan du legge et tynt lag med bringebærcoulis over. Til pynt kan du gjerne bruke noen bringebær og et par mynteblader fra en mynteplante.

Da er det bare å nyte desserten og selskapet:)

 

1 Comment

Legg inn en kommentar