Cosrx AHA Whitehead Power Liquid – Produkt-test

 

Kjemisk eksfoliering/ kjemisk skrubb av huden , ordene kan kanskje få deg til å grøsse hvis du ikke har vært borti det før. Men jeg lover deg, det er noe av det beste du kan gjøre for huden din uavhengig av hudtype.

Alle hudtyper og hudtilstander, inkludert de med sensitiv hud, vil ha nytte av å bruke produkter som inneholder syrer som eksfolierer/skrubber huden. Men har du sensitiv hud bør du være forsiktig med hva slags syrer du velger, at de ikke har for sterk konsentrasjon av syrer i seg og at de er skånsomme mot huden.

Produktet jeg skal fortelle dere om i dag, er et slikt produkt som kan brukes av de aller fleste. Nå er det jo slik at ikke alle trenger eller ønsker å forbedre huden sin, er du derimot ute etter drastisk hudforbedring bør du lese videre.

Cosrx AHA Whitehead Power Liquid heter vidundermiddelet. De fleste har sikkert brukt en skrubbkrem på huden sin. Og har du ikke det, er det kort fortalt en krem med små korn som er ment å hjelpe deg å få av døde hudceller. Cosrx AHA Whitehead Power Liquid skrubber også huden din, men uten kornene.

Hvordan den fungerer

Cosrx AHA Whitehead Power Liquid virker ved at den penetrerer de øverste hudlagene og gir deg en mild, men effektiv eksfoliering av huden mens du sover.

Den hjelper mot følgende hudtilstander:

 • Aktiv akne
 • Lukkede komedoner (små hvite nupper i huden)
 • Grå/gusten hud
 • blekne akne arr og pigment flekker
 • store porer
 • fine linjer/ rynker
 • grov og ru hud

Det er altså en rekke hudtilstander Cosrx AHA Whitehead Power Liquid kan hjelpe deg med. Dette produktet innholder kun 12 ingredienser. De mest effekive er: Glykolsyre( 7 %), Nicacinamide og eple vann. Alle disse 3 ingrediensene er ulike AHA syrer. Cosrx AHA Whitehead Power Liquid er også tilsatt ingredienser som gir fuktighet til huden, noe som er veldig positivt da AHA syrer kan virke uttørrende på huden.

Ikke bruk dette produktet dersom huden din er overeksfoliert eller du er reagerer på glykolsyre. Tegn på at huden din er overeksfoliert er stram, rød og flassende hud. I tillegg vil du oppleve at huden er sensitiv.

 

Når og hvordan du bruker det

På kvelden, etter rens  og PH nøytraliserende toner, påfører du Cosrx AHA Whitehead Power Liquid på tørr hud med fingrene. Etter du har påført produktet venter du 20-30 min før du påfører andre produkter. Dette er for å gi syrene tid til å virke på huden. Når de 20-30 minuttene har gått, har syrene gjort jobben på huden din og er klar for neste steg i rutinen.

Dersom du bruker flere typer syrer i rutinen din, som meg, er rekkefølgen som følger:  Vitamin C serum (OST C20) vent 20 min, BHA produkt ( Cosrx BHA power Liquid) vent 20-30 min og tilslutt Cosrx AHA Whitehead Power Liquid og vent igjen 20-30 min før neste steg i rutinen. Neste steg kan da for eksempel være en fuktighetsgivende toner.

Eksemplet jeg har beskrevet ovenfor er for de som er vant med syrer i hudpleie rutinen sin. Du må for all del IKKE begynne med alle disse syrene på en gang. En og en syre introduseres av gangen for å unngå overeksfoliert hud.

De første 2 ukene du bruker Cosrx AHA Whitehead Power Liquid bør du kun bruke det annen hver eller tredje hver kveld, avhengig av hvor sensitiv hud du har. Etter 2 ukers bruk kan du øke til hver kveld. Dersom du da opplever at huden din blir irritert eller overeksfoliert, tar du en pause fra produktet noen dager og går tilbake til å bruke det annen hver eller tredje hver dag.

Du må også være klar over at du MÅ bruke høy solfaktor daglig når du bruker Cosrx AHA Whitehead Power Liquid. AHA syrer gjør huden svært sensitiv for UV stråler, sensitiviten for UV stråler vedvarer i 7 dager etter avsluttet bruk. Dersom du ikke bruker høy solbeskyttelse vil du oppleve økte solskader på huden ved soleksponering.

 

Resultatet jeg fikk på min hud

Jeg har brukt dette produktet til og fra i rundt 4 måneder nå og det har gjort fantastiske ting for min hud. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, har jeg kombinasjonshud med tendens til akne. Huden min blir lett blank i t sonen og jeg har en del hudormer. I tillegg til dette har jeg linjer i huden jeg ønsker å redusere. Cosrx AHA Whitehead Power Liquid har hjulpet meg med alle de tingene.

Dette er et uredigert og usminket bilde av meg tatt for kort tid siden

Nå er ikke AHA syrer det eneste jeg har brukt i hudpleie rutinen min det siste halvåret, så all kreditt for hudforbedringen kan ikke gis til Cosrx AHA Whitehead Power Liquid. Jeg vil likevel si at det er en av produktene jeg har brukt som har hatt mest effekt.

Jeg opplever ingen store akne utbrudd lenger og har langt færre nupper i huden (lukkede komedomer). I tillegg vil jeg si at huden min er mykere og mer glødende, samt at fine linjer er betydelig redusert. Når jeg står svært nærme speilet synes jeg også at porene virker mindre enn hva de var før jeg startet med Cosrx AHA Whitehead Power Liquid.

Jeg har ikke opplevd at huden min har blitt overeksfoliert eller irritert ved daglig bruk, kun at huden har blitt gradvis bedre.

 

Poeng vurdering

Jeg har en poeng skala jeg vil bruke på alle produktvurderinger som er som følger:

1 poeng – Dette produktet er så dårlig at det burde vært tatt av markedet

2 poeng – Dette produktet forårsaket noen problemer på huden min så jeg vil ikke kjøpe det igjen

3 poeng – Hverken bra eller dårlig, jeg så ingen synlige forbedringer på huden

4 poeng – Veldig bra, absolutt verdt å kjøpe igjen.

5 poeng – Fantastisk. Kommer til å kjøpe dette produktet til evig tid. Eller i alle fall til jeg finner noe bedre eller det taes ut av produksjon.

 

Jeg gir Cosrx AHA Whitehead Power Liquid 5 poeng. Produktet er rett og slett for bra til å ikke gi full pott. Det hjelper på en rekke hudproblemer og er ikke irriterende på huden. I tillegg har det en viss fuktighetsgivende effekt som bidrar til mindre uttørring enn tilsvarende produkter på markedet.

 

2 Comments

 1. MariaSonja

  Jeg har akkurat hatt perioral dermatitt og er akkurat ferdig med antibiotikakur og føler meg stram der utbruddet var. Jeg har nok ganske sensitiv hud i tillegg. Hva tror du om syreholdige kremer og evt kjemisk peeling for meg?

  1. Janniche Hyldmo

   Hei! Det tror jeg ikke jeg hadde tatt sjansen på hvis jeg var deg.ut i fra hva jeg har forstått skal man være forsiktig med peeling når man har/har hatt dette. Jeg anbefaler deg å sjekke med en hudlege angående hva du burde bruke for å minske plagene og få en hudforbedring.

Legg inn en kommentar