Hvordan krympe porene dine

Store porer er vel ikke noe noen ønsker seg. Aller helst hadde vi vel sett at de ikke syntes i det hele tatt. Det er riktignok ikke mulig, men mindre synlige er det faktisk mulig å få porene sine. Grunnen til at porene er mer synlige hos noen enn hos andre er først og fremst genetisk og henger sammen med hudtype. De med en fet hud har som oftest store porer, mens de med tørr hud har små porer. Også har du de midt i mellom da, sånn som meg selv, de med kombinasjonshud.

Jeg har fet hud i T-sonen (panne, nese, hake) og normal hud i kinnene. Det er også i T-sonen jeg har mest synlige porer, og det er der kviser og hudormer dukker opp oftest på min hud.

Når jeg var yngre hadde jeg fet hud i hele ansiktet og også et langt større akne problem enn hva jeg har i dag. Det sies at hudtype er medfødt og at det ikke kan endres. Jeg opplever likevel at min hud har helt andre behov nå som jeg nærmer meg 40 enn hva jeg hadde i tyveårene. Det har nok mye med hud-aldring å gjøre, men også med det faktum at jeg i dag bruker riktige og mye bedre produkter for min hud. Huden min er rett og slett i balanse. Jeg blir sjeldent blank i T-sonen nå for tiden og huden min er gjennom-fuktet.

Men tilbake til overskriften, hvordan krympe porene dine? Og er det mulig? JA! I alle fall midlertidig.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg fant ut av dette selv. Det dukket opp i en blogg post til en av mine favoritt bloggere, Fifty shades of snail. Denne dama kan virkelig hudpleie! Hun er amerikansk og skriver for det meste om asiatisk hudpleie( på engelsk selvfølgelig ). Jeg har seriøst hang-up på den dama (hun er min hudpleie guru) og har lest alle(!!!) bloggpostene hennes. Og hun er ikke den eneste hudpleie-bloggeren jeg følger. Hva kan jeg si? Jeg er en såkalt «hudpleie-nerd». Jeg sluker alt jeg kommer over om temaet, og synes det er svært interessant å lese innholdsfortegnelsen på et hudpleie produkt. Er det noen jeg misunner yrket sitt er det hudpleiere. For et drømmeyrke!

Illustrasjonsfoto av talgpropper og hudormer

 

Så her kommer «oppskriften» på hva du trenger for å krympe porene dine (midlertidig). Du trenger 3 ting for å gjennomføre dette, pluss litt god tid. Hele prosedyren tar i underkant av en time og går ut på å «tømme» porene dine for talgpropper. Talgpropper er en blanding av talg, bakterier, døde hudceller og et enkelt hår som har fylt opp store porer. Ved å tømme porene for talgproppene vil porene trekke seg sammen og se mindre ut. Dette varer helt til de fylles med talgpropper på nytt. Du, som meg, har sikkert gått i fella og klemt ut disse talgproppene. Slutt med det. Det gjør saken verre på sikt. Du skader porene dine med denne hardhendte metoden og utvider de enda mer. Dette fører igjen til at porene blir enda større og de neste talgproppene du får blir også større. Ikke bruk disse metall dingsene for å tømme porene heller. Jeg vet – det er sykt fristende! Hold deg til å se videoer på You Tube om du trenger å se porer bli tømt. You Tube er full av slike videoer. Metoden jeg skal foretelle om her er langt mer skånsom og tømmer porene uten å skade dem eller utvide dem

Du trenger:

  • Et 2 % BHA produkt med en ph verdi på mellom 3 og 4. Jeg har brukt et av mine favoritt produkter til dette, Cosrx BHA Blackhead Power Liquid. Et annet produkt forslag er Paulas Choice Skin Perfecting 2 % Liquid Exfoliant. BHA produkter er olje løselige og penetrerer porene dine på dypet og løser opp «guffen» som er i porene dine.
  • En leiremaske. Jeg har fulgt Fifty shades of snails sin produkt anbefaling og brukt Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask. Dette er en koreansk leirmaske som ikke virker uttørrende på huden. Men en hvilken som helst leirmaske kan i utgangspunktet brukes til dette.
  • En mineralolje-basert renseolje. Jeg har flere slike i mitt sortiment, og har brukt både Illi Total Ageing Care Cleansing Oil og Banilla & Co Clean It Zero til formålet. 

Fremgangsmåte: 

  1. Påfør BHA produktet på ren, tørr hud. Har du tørr eller dehydrert hud bør du begrense påføringen til der du har mest synlige talgpropper for å unngå ytterligere uttørring av huden. Vent ca 20 minutter.
  2. Uten å vaske av BHA produktet påfører du leiremasken. La masken sitte på huden så lenge som instruksjonene sier. På Innisfree masken er det 10 min. Det er viktig at den ikke sitter noe lenger enn det for å unngå uttørring av huden.
  3. Vask av leirmasken med lunkent vann, ikke bruk varmt vann da det også virker uttørrende på huden. Tørk ansiktet ditt forsiktig med et rent håndkle.
  4. Påfør renseoljen og la den sitte på huden i 15 minutter. Oljen vil hjelpe til å trekke «guffen» i porene dine til overflaten.
  5. Masser huden forsiktig i 2 til 3 minutter, maks 5 minutter. Hvis alt har gått som det skal vil du kjenne små gryn-lignende ting komme ut av porene dine. Dette er talgproppene som løsner. Jeg må si at dette var en utrolig tilfredsstillende følelse. Ikke bruk for mye press når du masserer huden, det kan føre til sprukne blodkar. Ikke alle opplever at de kjenner talgproppene komme ut. Dette kan være fordi talgproppene er for små eller fordi det rett og slett ikke er nok sebum og døde hudceller til at det har dannet seg talgpropper. Jeg utførte denne rutinen på min hud senest i går og opplevde til min skuffelse ingen talgpropper  når jeg masserte huden. Første gang jeg gjorde det kom det masse! Grunnen er nok rett og slett at jeg ikke hadde noen eller at de var for små til å kjenne dem. Selv om du ikke kjenner at det kommer noe ut vil denne fremgangsmåten rense porene dine og få dem til å fremstå mindre. Jeg bruker BHA produkter daglig i min hudpleie rutine og dette er med på å rense ut porene og gjør at de ikke fylles opp like raskt med talgpropper. Så har du mye talgpropper, hudormer og kviser anbefaler jeg virkelig at du begynner med et BHA produkt.
  6. Etter olje-massasjen, tilsetter du lunkent vann og gnir huden forsiktig slik at renseoljen skummer lett. Skyll godt av med lunkent vann og tørk huden forsiktig. Så er det bare å fullføre med den vanlige hudpleie rutinen din. Det kan være at huden din trenger litt mer fukt og kanskje en lett hud-olje etter denne behandlingen, min hud gjør i alle fall det. Jeg liker godt å bruke et fuktgivende serum  og en squalane olje eller marula olje etter at jeg har utført denne pore-tømmende rutinen.

Etter denne behandlingen ser porene mine alltid mindre ut enn før jeg utførte den. Hvor raskt porene fylles på nytt er individuelt. På noen tar det bare noen dager, mens det på andre kan gå et par uker. Det kommer rett og slett an på hvor mye sebum huden din produserer og hva du eventuelt bruker for å redusere produksjonen av sebum i den daglige hudpleie rutinen din. Bruker du et BHA produkt jevnlig vil du oppleve at det tar lenger tid før porene fyller seg. Selv utfører jeg denne behandlingen maks en gang i måneden nå, men hva andre har behov for varierer som sagt.

Lykke til med pore-tømming 😉

Kom gjerne med tilbakemeldinger eller spørsmål i kommentar feltet her eller på Facebook siden min om du utfører denne rutinen.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

Legg inn en kommentar