Lag min variant av Spagetti Bolognese

Rettelse på overskriften- lag en av mine varianter av Spagetti Bolognese 😉
Opp gjennom årene har det nemlig blitt utallige varianter av denne retten. Spagetti Bolognese er stort sett å finne på vårt middagsbord en gang i uka, og da er det veldig greit å variere innholdet i retten.

I mine mest uinspirerte stunder må jeg innrømme at jeg til og med har tydd til Dolmio. Jeg mener ikke å gjøre narr av de som bruker denne halv-fabrikataen av en Bolognese saus, den blir bare så innmari mye bedre når man lager den selv. Dessuten er det veldig enkelt, selv de som «aldri» lager mat kan klare å lage en god Bolognese saus. Det tar riktignok litt lenger tid enn å helle et glass Dolmio saus over kjøttdeigen, men det er virkelig verdt det.

I min siste variant har jeg brukt malt muskat som smakstilsetning i stedet for det mer tradisjonelle krydderet, tørket oregano. Er du en av de som ikke liker smaken av muskat, kan du bytte ut muskat med tørket oregano. Jeg har også valgt å bruke hermetiserte cherry tomater istedet for knuste tomater og synes smaken ble enda litt bedre av det. Disse får du blant annet kjøpt på Kiwi.

Mutti har de beste tomatene

 

Tidsbruk: Ca. 50 min.

Ingredienser til 4 porsjoner:


 • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 1 gul løk
 • 1 gulerot
 • 1 kinesisk hvitløk ( hvitløk uten fedd )
 • Stekesmør eller nøytral olje til steking
 • 1 boks cherry tomater ( gjerne av merket Mutti da de er best )
 • 2 dl vann
 • 3 spiseskjeer tomatpurè
 • 2 spiseskjeer oksefond
 • 2 spiseskjeer kalvefond
 • 1 teskje  soyasaus
 • 1 teskje sukker
 • 1/2 – 1 teskje malt muskat
 • 2 laubærblader
 • Pepper, smak til

Tilbehør:

 • Spagetti eller annen pasta
 • Revet Parmesan

 

Slik gjør du:

Start med å skrelle og fin-hakke løk, gulerot og hvitløk. Stek dette på middels varme  i smør eller olje under omrøring, det skal ikke bli brunt bare blankt. Pass på, hvitløk blir lett brent. Når det har blitt blankt tar du det ut av stekepannen.

Stek kjøttdeigen i smør eller olje. Når kjøttdeigen er brun har du den ferdigstekte løken, guleroten og hvitløken tilbake i stekepannen sammen med kjøttdeigen. Bland det godt sammen.

Nå heller du over de de hermetiserte cherry tomatene og vannet. Bruk stekespaden til å knuse og blande cherry tomatene med kjøttdeigen og grønnsakene.

Ha i tomatpurè, fond, soyasaus, sukker, malt muskat og laubærblader. Til slutt har du i pepper etter smak. Rør godt rundt. La det småkoke i stekepannen i ca 20 min. Rør om av og til.

Mens pastasausen småkoker, setter du på pastavannet og koker spagetti.

Server med revet Parmesan.

Håper det smaker!

Jeg ønsker meg flere varianter av denne høyt elskede mat-retten, så har du lyst til å dele de med meg blir jeg glad. Kom også gjerne med spørsmål eller kommentarer.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

Legg inn en kommentar