Er det mulig å få lengre og fyldigere øyenvipper med vippeserum?

Lange, tette og mørke vipper er det mange som drømmer om. Noen er så heldige å være utrustet med det fra naturens side, mens andre må ty til tiltak eller akseptere de vi har fått utdelt. De jeg selv har fått er ikke noe å skryte av. Vippene mine er fra naturens side både glisne og korte. Ja, for ikke å glemme relativt lyse i fargen. Aksepterte jeg det? Nei. Litt «gjødsling»måtte til.

Jeg har prøvd en del vippeserum de siste årene, med varierende resultater. Jeg startet med vippeserum allerede i 2012 og har mer eller mindre brukt det kontinuerlig siden. I perioder har vippene mine vært fantastiske og jeg har fått spørsmål om jeg har vippe-extension.

Det finnes vippeserum med naturlige ingredienser som skal stimulere hårveksten på en naturlig måte. Disse fungerer for mange, men har begrenset virkning på mine vipper. Men selv om de ikke har fungert på meg, betyr ikke det at de ikke fungerer for andre. Vippeserumet iGlow er et eksempel på det. Hvilke virkestoffer de bruker vet jeg ikke, men det fungerte i alle fall ikke for meg. Jeg vet derimot om mange som har hatt svært god effekt av dette serumet og fått både lange og fyldige vipper.

Andre serum jeg har prøvd, som jeg så svært begrenset effekt med er: Stimulash fusion, Swiss lashes eyelash enhancer og My lash serum fra det koreanske merket Etude House. Jeg så en liten, men nærmest ubetydelig vekst på vippene mine etter flere ukers bruk med disse. Men jeg understreker at andre kan ha fått andre resultater enn meg.

Mange sverger også til castor-olje, bedre kjent som laserolje på norsk. Dette er en vegetabilsk olje som er rik på antioksidanter og fettsyrer. Oljen skal gi vippene, og eventuelt øyenbrynene, fukt og næring. Du kan påføre den med en ren maskarabørste eller en q-tips på kvelden før du legger deg. Du vil kunne få tilbake tilbake hår i de hårsekkene som har dødd eller gått i dvale. Oljen vil derimot ikke gi deg hår der du aldri har hatt hårsekker, men hjelpe deg å få mest mulig ut av  plassene du har, eller har hatt, hår. Merkelig nok er dette en av produktene jeg aldri har prøvd. Det står på venteliste hos meg, siden det er rapportert så mange fornøyde brukere. Dessuten er det svært billig, eksempelvis selges Pukka castor-olje for rundt 200 kroner for 250 ml.

Bilderesultat for pukka castor oil

Men nå til det jeg har prøvd og som faktisk virker, på meg i alle fall. Jeg bruker faktisk en øye-medisin som jeg pensler langs vipperøttene . Denne medisinen er egentlig ment å behandle øye-sykdommer, blant annet grønn stær. Disse øyendråpene bidrar til å redusere trykk i øyet. Nå har ikke jeg noen øyesykdom eller trykk i øynene, bare  litt stusselige øyenvipper.

Careprost inneholder prostaglandiner som har en bevist forlengende effekt på øyenvipper. Effekten ble oppdaget ved at de som brukte denne øye-medisinen opplevde at vippene deres ble både lengre og fyldigere. Noen opplevde til og med at vippene ble mørkere. Da dette ble kjent tok det ikke lang tid før produsenter av vippeserum tilsatte dette virkestoffet i vippeserum. I innholdsfortegnelsen står prostaglandinet oppført som Bimatoprost. Andre tilsvarende øyendråper som inneholder dette stoffet er Lumigan og Latisse. Jeg har kjøpt Lumigan men ikke prøvd den foreløpig.

Problemet med disse øyendråpene er at du ikke får kjøpt det for bruk til vippeforlengelse i Norge. Det er ikke lenger tillatt å tilsette dette stoffet i vippeserum som selges i Norge. Grunnen til det er at vi har svært strenge regler for hva vi kan tilsette i kosmetiske produkter i Norge. Dessuten er det rapportert bivirkninger. Noen få opplever å få allergiske reaksjoner av dette stoffet, dette kan sees som rødhet på øyet. Det er også rapportert at man kan endre farge på iris dersom øyet blir direkte utsatt for dråpene over lengre tid.

Du skal være ganske «slepp-hendt» med produktet for at dette skal skje. Dråpene skal ikke inn i øyet, med pensles langs vipperøttene med en ren eye-liner kost. En dråpe dryppes på kosten og påføres ved vipperøttene kun på de øvre vippene  på begge øyne. Dette gjøres på kvelden på rene og tørre vipper. IKKE bruk mer en en dråpe på hvert øye, effekten blir ikke noe bedre og du risikerer røde øyne. Påfør heller ikke produktet på selve vippene, kun langs vippe- røttene.

Jeg ønsker ikke å anbefale noen å bruke øyendråper som inneholder Bimatoprost/prostaglandiner. Jeg vil kun informere om at dette er produkter som har en bevist forlengende effekt på øyenvipper. Jeg har selv brukt det noen måneder nå og har opplevd å få både fyldigere og lengre vipper. Jeg har ikke opplevd rødhet eller irritasjon på øynene, men så har jeg også vært nøye med å ikke få produktet i øynene.

Bilde av hvordan vippene mine ser ut nå, med maskara

 

Det som derimot er viktig å få med er at effekten har vært forbigående for min del. Når jeg først startet med Careprost i september tok det ikke mer enn to uker før jeg så at vippene mine ble lengre og fyldigere. Dette fortsatte, og i november var vippene på sitt lengste og fyldigste. Det var da jeg fikk flere spørsmål om jeg hadde satt på vipper. I slutten av desember begynte jeg dessverre å miste en del av de fantastiske «bambi- vippene» mine. Dette var noe jeg var klar over at kunne skje, så jeg fortsatte å pensle vipperøttene som tidligere.Nå er vippene på vei tilbake igjen og jeg håper å oppnå samme effekten som sist.

Et annet viktig, og vesentlig, poeng er at Careprost, Lumigan og Latisse ikke er produkter du får kjøpt til formålet vippeforlengelse i Norge. Produkter med prostaglandiner for å øke lengde og volum på øyenvipper er forbudt i Sverige. Jeg har ikke klart å finne ut om det samme er skjedd i Norge, men vet at slike produkter har kommet med advarsler her til lands tidligere på grunn av risikoen for å få permanent mørkere iris. Det kan kjøpes reseptfritt på apotek i utlandet, blant annet i Spania og USA. Det er også mulig å bestille på nett, men gjør du det er det viktig at du er sikker på at produktet er autentisk.

Jeg ønsker som sagt ikke å anbefale eller overtale noen til å bruke dette legemiddelet for å oppnå lengre og fyldigere vipper, kun å dele min erfaring. Det må være opp til hver og en hva de eventuelt ønsker å bruke for å oppnå dette. Er du usikker vil jeg anbefale å prøve castor-olje, dette er et produkt som garantert er trygt å bruke og det er ikke den store investeringen. Men også dette må brukes med varsomhet i forhold til å få oljen inn i øynene.

Jeg er veldig nysgjerrig på å høre andres erfaring med ulike vippeserum, så hvis du vil legge igjen en kommentar om temaet er det supert!  En ting jeg for eksempel ikke har klart å finne ut av er om man blir «immun» mot slike preparater etter en stund.

Jeg synes ofte jeg har sett veldig bra resultater de første månedene ved noen serum, for så at effekten avtar ganske kraftig. Jeg lurer også på om vippeserum som Stimulash inneholdt prostaglandiner for noen år siden. Jeg brukte dette i 2013 og fikk tilsvarende lange og tette vipper som med Careprost. Når jeg derimot prøvde dette serumet igjen i fjor, opplevde jeg ingen slik effekt. Noen som vet noe om dette?

Kommentarfeltet her og på Facebook er åpent om noen vil komme med innspill, spørsmål eller kommentarer.

Gå  gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

Ha en god dag videre!

3 Comments

 1. Nina Müller

  Hei Janniche?
  Så mye interessante temaer du har? Særlig for en som er rimelig vippeløs selv? Jeg testet Mary Kay sitt vippeserum og det fungerte ikke i det hele tatt, selv om jeg holdt på leeeenge. Prøvde også å sette på volumvipper, men gååååd så dyrt det blir å vedlikeholde?
  Takk for bra tips???
  Mvh
  Nina

  1. Janniche Hyldmo

   Hei Nina! Så utrolig hyggelig at du synes det! De fleste vippeserum som selges over disk i Norge tror jeg inneholder mest pleiestoffer, og det hjalp i alle fall ikke på meg. Her måtte det sterkere skyts til 😉 Du får vurdere om du vil prøve de med litt sterkere effekt 🙂

 2. Ulrikke aas eliassen

  Heisann! Tuuusen takk for informasjon om hvorfor de lange vippene mine ikke er lange lenger etter iGlow byttet ut oppskriften..
  Jeg lurer på om du kunne sendt meg på Mail hvis du ikke vil legge det ut her, hvor du bestiller fra om du eventuelt har et sted du kan anbefale å bestille fra. Jeg synes det er litt sketchy å bestille fra utlandet.
  – Ulrikke

Legg inn en kommentar