Lag min egenkomponerte pasta Arabiatta med kylling

Det å finne på hva vi skal ha til middag her i huset er ingen enkel oppgave. Smaken til oss voksne og barna er  ganske forskjellig. Vel, noe er vi enige om – vi elsker pasta og pizza. Bortsett fra det er det ikke så lett å få alle fornøyde. Det vil si, mannen i huset er fornøyd bare han får middag. Meg selv og barna er det verre med. Vi er rett og slett kresne. Litt flaut å innrømme at jeg er nesten like kresen som dem, men sånn er det. Forskjellen er vel at jeg elsker grønnsaker, det gjør ikke de. Skal de få i seg grønnsaker må det lures i dem, gjerne skjult i gryter og pastasauser.

Det var egentlig slik denne retten ble til. Jeg hadde lyst på pasta til middag, men i en litt sunnere variant enn vanlig. Som regel blir det Pasta Bolognese, som vi er skjønt enige om at er veldig godt. Den er liksom «bankers». Men så var det dette med kjøttdeig da… Skal jo helst ikke spise det for ofte heller. Kylling ble løsningen. Jeg synes kylling i seg selv er en ganske kjedelig matvare, men putter du den oppi gryter eller med spennende tilbehør er den helt ok. Og det er nettopp det jeg har gjort med kyllingen i denne retten, puttet den i en tomatsaus. Det magiske med denne retten er at den falt i smak hos hele familien, er relativt sunn og rask å lage. Perfekt hverdags-middag!

Her kommer oppskriften:

 • 1 kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
 • 2 gule løk
 • olivenolje eller annen nøytral olje
 • 2 bokser knuste tomater
 • 1 boks lett cremè fraiche
 • 1/2 glass tomatpurè
 • 4 spiseskjeer kyllingfond
 • 1 teskje sukker
 • Pepper, smak til
 • 3 spiseskjeer tørket basilikum
 • 1/2 – 1 teskje chillipulver ( eller mer om du liker den ekstra sterk )
 • 400 – 600 gram kyllingfilet

Tilbehør : 

 • Pasta, for eksempel pastaskruer
 • Revet parmesan
 • Fersk basilikum drysses over når retten er servert

Slik gjør du:

Start med å rense og skjære opp løk og hvitløk. Deretter steker du det blankt i litt olje på middels varme i en medium stor kasserolle. Begynn med løken og tilsett hvitløken etter en liten stund. Pass på, det skal ikke bli brunt bare blankt.

Hell over knuste tomater, cremè fraiche og tomatpurè. Rør godt rundt. Ha i kyllingfond, sukker, pepper, tørket basilikum og chillipulver. Husk å smake når det har putret  en liten stund for å se om du vil ha i litt mer krydder.

Verdens beste knuste tomater

 

Mens tomatsausen koker på lav varme, skjærer du opp kyllingfilet i passe store biter og har de over i tomatsausen. La kyllingen koke med tomatsausen til kyllingen er gjennomkokt og mør. koketiden kommer an på hvor store kyllingbitene er, men det tar ca 20 til 30 min.
Mens kyllingfileten koker seg mør i tomatsausen koker du pasta og river parmesan.

Når tomatsausen og pastaen er klar serverer du det i dype skåler, begynn med pasta og ha tomatsausen over. Dryss parmesan og litt basilikum over til slutt.

Håper det smaker!

Gå også gjerne inn og lik siden min på Facebook så får du beskjed om når jeg har nye innlegg. Klikk her for å gå inn på siden og like 

Du kan også følge meg på instagram ved å gå inn herHer poster jeg enda litt oftere enn her på bloggen.

Legg inn en kommentar