Hva er»dobbel rens»? Og hvorfor er det så bra for huden din?

 

Trenger du virkelig å rense huden din to ganger? Holder det ikke med slik vi har lært det : rens-toner-fuktighet? Det korte svaret på det er nei. Spesielt ikke hvis du bruker din daglige solkrem som  anbefalt. I tillegg bruker mange av oss foundation og annen hud-sminke. Både solkrem og foundation er lagd for å sitte svært godt på huden vår. Så for å  få renset huden din, må du først få av hva du nå har på den. Da holder det ikke med en enkel rens eller for guds skyld renseservietter! Disse gjør virkelig ikke en god jobb når det gjelder å rense huden.

Den første av de to rensetrinnene bør være med en rense-olje eller en rense- balm. Beklager det halv- engelske ordet, men det er ikke alltid så lett å finne gode oversettelser for engelske ord. Uansett, rense-oljen eller rense- balmen er designet for å løse opp meste parten av sminken, solkremen , overflødig hud-olje og bakterier på huden. Det trenger slettes ikke være en dyr olje, det er faktisk mange rimelige og svært gode rense-oljer på markedet. Det viktige er at den emulsifiserer  i kontakt med vann. Det vil si at oljen er tilsatt emulgator slik at oljen og vannet ikke skiller seg.

Hva kan jeg si? Jeg liker å ha noen rense-oljer å rulere på 😉

 

Der du eventuelt kan legge pengene dine er på det andre rensetrinnet. Men også i denne kategorien finnes det mange gode budsjettvarianter. Det mest vanlige å bruke i det andre rensetrinnet er en skum -rens, det vil si en rens som skummer når den kommer i kontakt med vann. Det er i det andre rensetrinnet du faktisk får renset huden din. Nå er mesteparten av sminken og solkremen borte og rensen du nå påfører kan gå i dybden på huden din. Virkelig få renset all skitten ut av porene dine.

5 ulike skum-renser bør man ha, eller kanskje ikke 😉

 

Men det handler ikke bare om å fjerne skitt og olje fra huden. Ved å dobbel rense huden vil du også mykne opp huden slik at det du påfører etter de to rensetrinnene trekker bedre inn i huden. Hvis du for eksempel bruker dyre anti-age produkter vil du vel ha full effekt av dem? Og sliter du med uren hud som meg, er jeg helt sikker på at du ønsker at porene dine skal være så rene som mulig før du legger deg om kvelden.

Forskning viser at hud som ikke er skikkelig renset fremstår som grå og gusten, takket være opphoping av skitt og døde hud-celler. Dette laget av skitt og døde hud-celler som ligger oppå huden din vil i tillegg hindre aktive ingredienser i for eksempel serumet eller fuktighets kremen din i å trekke inn i huden. Du får med andre ord svært dårlig effekt av produktene dine.

Lancome har utført en studie som viste at kvinner som renset huden sin grundig, så resultater av anti-aldrings produktene sine dobbelt så raskt som de som renset huden dårlig. Så lite som 30 % av fuktighets kremen trekker ned i hud som ikke er renset. Talg- og sminkerester samt døde hudceller hindrer kremens virkestoffer i å trenge ned i huden.

Den gode nyheten er at du ikke trenger å dobbel rense huden din på morgenen. Da holder det lenge med en god skum-rens, eller en rense-melk dersom du har svært tørr hud. Morgen-rensen av huden gjør du for å fjerne avfallstoffer og talg  som har kommet på huden i løpet av natten. Dette kommer av at hudens celler er mest aktive om natten, det er da huden reparer og gjenoppbygger seg .

Så hva er min erfaring med dobbel rens lurer du kanskje på? Det er faktisk noe av det som har gjort størst forskjell på huden min. Jeg har dobbelt renset huden min i et par år nå og jeg opplever ingen store akne- utbrudd lenger. Nå skal jeg ikke si at det er den eneste grunnen til at huden min oppfører seg bedre, men jeg mener bestemt at det har gjort en stor forskjell.

 

 

Legg inn en kommentar