Ny blogg! en liten introdukssjon

Første innlegg på en splitter ny blogg, ganske nervepirrende. Kommer noen i det hele tatt til å lese det jeg skriver? Og hvis noen gjør det, blir jeg slaktet?

Jeg har jobbet med denne bloggen en stund nå, men velger altså å lansere den i dag, på 1. juledag. Det er en grunn til det. Jeg tenkte at mange sitter i pysjen og skroller på telefonen eller nettbrett akkurat i dag. 1. juledag er jo bare til for å slappe av, spise god mat og masse godis. Kanskje se en film eller tre, og hvem vet kanskje noen finner bloggen min i dag.

Hvorfor kaster jeg meg inn i blogg-universet? Jo fordi jeg har innmari mye på hjertet, og en hel masse å lære bort. Denne bloggen vil nok handle mest om hud og hudpleie da jeg er fullstendig hudpleie-junkie. Men jeg vil også dele matoppskrifter jeg synes er gode, og andre spennende ting som faller inn i hodet mitt underveis.

Og jeg lover, det er mye rart i hodet mitt. De som kjenner meg kan nok bekrefte det.

Så hvem er jeg? Jeg er nærmere 40 enn 30 (Herregud!!!) Men jeg er nok ikke mer enn 25 i hodet. Jeg kjemper en livslang kamp mot aldring, og bruker nesten alle triks i boka for å se yngre ut. Følger du med videre i bloggen vil jeg dele de med deg.

Jeg er først og fremst mamma til mine to vakre jenter. Likevel har jeg ikke tenkt at dette skal være en blogg om mammalivet. Det er mange grunner til det, men den største grunnen er nok at jeg ikke ønsker å eksponere dem her.

«Så hvorfor er du så himla forfengelig og opptatt av din egen hud?» er det kanskje noen som lurer nå. Svaret på det går langt tilbake. Helt tilbake til 13 års alderen. Året jeg begynte på ungdomsskolen. Året da barndom og lek gikk over i ungdom og alvor. Året da huden min bestemte seg for å ikke være glatt og plettfri lenger. Det var året da kvisene kom. Og ble værende.

Herregud alle får vel litt tenåringskviser, ikke sant? Joda de fleste får det. Men disse forsvant ikke og det var ikke litt. Jeg husker ennå følelsen av å våkne opp til ennå et rødt fyrtårn i ansiktet. Skammen over huden jeg syntes var så stygg. Jeg husker også veldig godt den fæle lukta på Clerasil dekkstiften og hvor dårlig den matchet min hudtone.

Dette var på nittitallet. Vi var ikke så godt opplyst da. Vi hadde ikke så gode produkter heller. Det gikk i Clerasil og potetmel for å forsøke å tørke ut elendigheten. Senere kjøpte pappa solarium, også dette ble brukt daglig da det ble sagt at det ville hjelpe. Det gjorde ikke det.

Det jeg fikk av overdreven solariumsbruk i mine ungsdomsår, var solskader som ujevn pigmentering og masse fine linjer i huden min. Tidlig i 20 årene så jeg ut som jeg var i 30 årene. Og du må ikke tro at akne huden min hadde blitt noe bedre når jeg jeg kom i 20 årene. Snarere tvert i mot.

Små kviser og urenheter ble til alvorlig akne. Jeg så ut som en kjøttkake i ansiktet på det verste. Det har vært lange perioder i mitt liv jeg ikke var så sosial, for å si det sånn. Faktisk sperret jeg meg inni i ukesvis når akne problemene herjet som verst. Det var så ille at det var smertefullt å sove på siden.

Heldigvis fikk jeg hjelp til slutt. Når jeg hadde prøvd alt som fantes av preparater uten resept, samt utallige penicillin kurer, fikk jeg endelig en nokså kontroversiell tablett kur. Den tørket ut huden min og slimhinnene mine såpass ille at jeg stadig blødde neseblod. Men det var likevel verdt det.Huden min gikk fra ille til ikke så verst. Da var jeg  i slutten av 20 årene.

Det verste kviseangrepet hadde gitt seg, men huden min så forsatt ut som en krigssone. Eller en etter- krigssone. Arrene, linjene og pigmentflekkene var igjen og minnet meg på kampen jeg hadde kjempet mot kvisene i alt for mange år. Nå begynte jakten på behandlinger og preparater som kunne fjerne etterdønningene og kanskje gi meg en tilnærmet pen hud.

Jeg har prøvd MYE. Noe har fungert, men veldig mye har ikke gjort det. Det jeg har gjort for huden min det siste året er nok det som har tatt meg lengst på vei. Jeg vil dele dette med dere. Det er sikkert menge der ute som meg, og som ønsker en hudforbedring. Jeg håper dere vil følge meg videre i denne bloggen og at det jeg skriver kan være til hjelp og inspirasjon.

 

14 Comments

 1. Heidi

  Så åpent og ærligt! Gleder meg til å lese mere ? Er selv nærmere 40 enn 30 og garantert ikke mer inn 25 i hodet ? Så trenger tips til det meste! Har ikke vært så opptatt av hud, men skjønner at nå må jeg begynne å gjøre det! Så denne bloggen har perfekt timing! Gledis!

 2. Linda Alfredsen

  Så spennende da, Janniche!? og clerasil jah…nå lo jeg godt! Husker godt den stiften…i kraftig ferskenfarge!!!???huttetu….
  Gleder meg masse til å følge deg videre, dette er jo «ditt» felt så det passer jo midt i blinken?Blir spennende å høre om hva som funket og ikke av det du har prøvd. Har tatt av noen kg jeg nå, så huden har blitt litt mer romslig overalt i grunn, inkludert ansiktet, så oppstrammende effekt ønskes!?✌ Masse lykke til, vakra!?

 3. inger

  Takk til flotte deg. Huden min er helt fantastisk nå .Er så glad jeg kom over ditt innlegg om asiatiske hudpleie produkter.:)

Legg inn en kommentar