Barber deg kvinne!!

Jeg har en tilståelse å komme med….

Jeg barberer meg i ansiktet og det har jeg gjort i flere år. Når jeg nå legger denne innrømmelsen ut på nett tenker jeg det er bra jeg er godt gift og ikke er ute etter en date 😉

La meg forklare litt nærmere. Det er ikke sånn at jeg står foran speilet med ansiktet fullt av barberskum og barberer meg med Gillette høvelen til min mann. Du trodde vel ikke det? Hallo jeg er ikke en mann! Det vil si jeg bruker en Gillette høvel, men jeg har kjøpt min egen 😉

Håret i ansiktet mitt er ikke så kraftig. Faktisk er hårene lyse og i ganske normal mengde. Jeg er usikker på hva det var som fikk meg til å dra høvelen over overleppen første gang. Det kan være at jeg har en tendens til å trykke ansiktet mitt 3 cm fra speilet. Alt synes da av porer, prikker og ansiktshår.

Bildet er ett illustrasjonsfoto hentet fra Instagram

Uansett så tok jeg høvelen til min mann og dro den over overleppa. «Oi det ble fint og glatt. Kanskje jeg skal ta resten av ansiktet også?» Og det gjorde jeg. Resultatet var et glatt og mykt ansikt. Mykt som babyhud faktisk.

Og siden har jeg gjort dette utallig ganger gjennom årene, ca 1 gang i uka finner jeg frem høvelen. Jeg må innrømme at jeg var bekymret første gang jeg barberte meg i ansiktet. «Ville hårene komme ut mørkere og tykkere?» Heldigvis gjorde de ikke det. Det er nemlig en myte at hår blir mørkere og tykkere etter barbering. Vi har jo barbert oss på leggene i årevis og hårene blir jo ikke mørkere og tykkere der.

Faktisk så har kvinner barbert seg i ansiktet i årtier. Kjente kvinner som Elisabeth Taylor og Marilyn Monroe barberte seg i ansiktet. Og vi skal faktisk enda lengre tilbake i tid, det sies at Cleopatra også fjernet sitt ansiktshår. Men så var hun jo også en foregangskvinne når det gjaldt skjønnhet.

 

Til og med skjønnhetssalonger utfører barbering av ansiktet. Jeg er usikker på om salonger i Norge gjør slike behandlinger, men i blant annet USA  er dette en vanlig behandling og kalles dermaplanning. Hudpleieren bruker da en skalpell og med fjærlette strøk draes den over ansiktshuden. Denne behandlingen fjerner både hår og døde hudceller. Huden blir rett og slett eksfoliert. Resultatet er glatt, glødende og mer ungdommelig hud.

Hvorfor tror du menn ofte ser yngre ut enn kvinner? Jo nettopp – de barberer seg. Og hvorfor skal menn ha enerett på denne geniale måten å fjerne ansiktshår og samtidig eksfoliere huden sin? Nå sier jeg ikke at alle kvinner burde begynne å barbere ansiktet sitt. Men har du lyst har du lov!

Selv har jeg som sagt drevet med dette en årerekke, men ikke snakket så høyt om det. Jeg har brukt en vanlig Gillete høvel ,for menn faktisk. Og det har fungert utmerket. Men når jeg skulle skrive dette innlegget ville jeg lese meg litt opp på temaet og oppdaget da at man visstnok skal bruke en enbladshøvel. Jeg kom over to typer, Touch n Brow razors og en høvel som ble kalt The Tinkle. Selv om barbering med mannehøvel har fungert utmerket til nå, må jeg nok prøve en slik enbladshøvel.

Så hvordan utfører jeg dette? Ganske enkelt på tørr, ren hud. Jeg bruker som nevnt tidligere ikke barberingskrem eller barberingsgele. Ønsker du å bruke det, fungerer det sikkert like fint. Uansett er det viktig at bladet er skarpt og rent før du setter igang. Og for å være på den sikre siden kan du bruke en enbladshøvel slik som det er anbefalt.Hold høvelen i en 45 graders vinkel, dra huden stramt tilbake og dra høvelen med lette strøk over huden.

Ikke frik ut om det ser ut som du har barbert et lam. Du har mer hår i ansiktet enn du tror. Etter barberingen kan du fortsette med din vanlige hudpleie rutine.Det er svært viktig å tilføre fukt etter en barbering av ansiktet slik at huden ikke blir tørr. Du vil oppleve at produktene du påfører vil absorbere raskere og bedre, det er ikke så rart siden du har fjernet en masse døde hudceller.

Til slutt vil jeg legge til at dette bør du bare gjøre dersom du er komfortabel med tanken på å barbere ansiktet ditt. Lever du godt med de hårene du har, lar du de bare være. Velger du derimot å barbere deg, er fordelene mange. Myk, glødende og hår-fri hud. Dessuten vil sminken sitte bedre og se bedre ut, du har jo fått et glattere og bedre underlag å jobbe med. Og sist men ikke minst – anti age effekten du faktisk får ved å eksfoliere huden på denne måten.

NB! Alle bildene i dette innlegget er lånte illustrasjonsfoto.

 

Legg inn en kommentar